Alibeyköy'de ‘İlkokulumuz kapanmasın’ eylemi

Alibeyköy'de Şehit Murat Taş İlkokulunun veli ve öğrencileri okullarının İmam Hatip Ortaokuluna dönüştürülmesine karşı eylemdeydi.

08 Haziran 2017 11:12
Paylaş

İstanbul Alibeyköy Çırçır Mahallesi’nde veliler, Şehit Murat Taş İlkokulunun İmam Hatip Ortaokuluna dönüştürülmesine karşı eylem yaptı.  

Ellerinde “Okulumuzu seviyoruz hiçbir yere gitmiyoruz”, “Küçüğüm ben beni yormayın”, “Okulumu kapatma, öğretmenime dokunma” dövizleri taşıyan veliler ve öğrenciler “İlkokulumuz kapanmasın” dedi. 

Okul önünde yapılan açıklamada çocukların şu anki okulun yarısı büyüklüğünde olan Şair Nabi İlkokuluna gönderilmek istendiğini belirten veliler, birçok öğrencinin açıkta kalarak başka okullara gitmek zorunda kalacağını ifade etti. 

Veliler 24 öğretmenin de sınıf yetersizliğinden norm fazlasına düşeceğini, mevcut okullarının ilkokul olarak kalmasını istediklerini, yan tarafta bulunan Çırçır Ortaokulunun oraya taşınması noktasında hiçbir sorun kalmayacağını söyledi. 

Açıklamadan sonra veliler ve öğrenciler “okulumuzu istiyoruz” sloganlarıyla mahallede yürüyüp yolu trafiğe kapattı. 

Veliler ve öğrenciler okullarına geri dönene kadar mücadelelerinin süreceğini ifade edip eylemlerine son verdi. (İstanbul/EVRENSEL) 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Musluca halkı jeotermale karşı yol kapattı

SONRAKİ HABER

Arda Turan'ın ardından yeni kaptan belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa