Musluca halkı jeotermale karşı yol kapattı

Musluca Köyü'nde yaşayanlar, topraklarında jeotermal rezerv araştırmaları başlatılmasını yol kapatarak cevap verdi.

08 Haziran 2017 11:02
Paylaş

Musluca halkı jeotermal rezerv araştırmalarına karşı yol kapattı. Umurlu’ya yürüyen köylüler, Çayyüzü, Musluca, Terziler grup köy yolunun girişini Umurlu içindeki Denizli-İzmir karayolundan kapattı.

“Karnımız bizim, tarladan, incirden, zeytinden doyuyor. Aylığımız yok yıllığımız yok bizim” diyen köylüler “Zaten bankalara buramıza kadar borçluyuz. Biz zeytinimiz, incirimiz, tarlamız olmadan neyle yaşayacağız? Bizim çocuklarımızın geleceği için asla izin vermiyoruz. Aydın’ın inciri, Aydın’ın inciri diyorlar. Biz incirimizle övünüyoruz. Bu jeotermaller olduktan sonra incir, zeytin, bir şey kalmayacak” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Tarlalarına çakılan metalleri ve çekilen renkli şeritleri sökmek isteyince tehdit edildiklerini belirten köylüler, “Bize soran yok. Köyün haberi yok bu işten. Ne hakları var bizim tapulu yerimizi kapatmaya. Biz çocuklarımızın geleceğinin ellerinden alınmasını istemiyoruz. Biz çocuklarımızın 18 yaşında kanser olmasını istemiyoruz. Bizi parayla kandıramayacaksınız. Bugün bu kadarsak yarın buralar almayacak bizi. Artık korksunlar bizden” dedi.

Köylüler, eylem yerine gelen Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili'ye ise “Biz topraklarımızda jeotermal istemiyoruz. Ne biz yürüyelim, ne de zor durumda kalınsın. Devlet bu işi çözsün” dedi.

Kaymakamla görüşmenin ardından basına açıklama yapan Aydın Çevre Platformu (AYÇEP) Başkanı Mehmet Vergili şunları söyledi:

“Biz demokratik hakkımızı kullandık. Şirketler yasadışı hak kullandı, biz yakaladık. Bunu burada Valimiz, Kaymakamımız, Emniyet Müdürümüz duydu. Çevreyi sahiplenmenin sadece devletin görevi olmadığını gösterdik, bundan sonra da bu görevimizi yapmaya devam edeceğimize söz veriyoruz. Devlet havayı, suyu, toprağı savunmak zorunda. Burası Aydın, biz Yörük Alilerin çocuklarıyız, torunlarıyız, bizde pes etmek yok”

Köylüler, jeotermalciler köylerine tekrar gelirse kovacaklarını, çoluk çocuk daha kalabalık şekilde yola çıkacaklarını söyleyerek eylemlerini bitirdi. (Aydın/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

SDG, Rakka çevresinde 2 köyü daha kontrolüne aldı

SONRAKİ HABER

Alibeyköy'de ‘İlkokulumuz kapanmasın’ eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...