08 Haziran 2017 10:27

Ertuğrul Karakaya ODTÜ'de anıldı 

ODTÜ ÖTK yöneticisi Ertuğrul Karakaya, vurulduğu yerde anıldı.

Paylaş

1977 yılında katledilen ODTÜ ÖTK yöneticisi Ertuğrul Karakaya, vurulduğu yerde anıldı. Anmada, egemenlerin ODTÜ’yü teslim alma çabalarının halen sürdüğüne vurgu yapılarak, buna karşı örgütlü mücadele çağrısı yapıldı. 

ODTÜ Mezunları Derneğinin çağrısıyla ODTÜ A1 kapısında yapılan anmada konuşan ODTÜ Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Seyhan Çamlıgüney, “İnsanlık tarihi boyunca aydınlanmayla cehalet, gerçeklikle yalan sürekli savaşım içinde olmuştur. Sınıflı toplumların ortaya çıkmasıyla bu savaşım farklı boyutlar almış günümüze kadar sürmüş ve sürmektedir” dedi. 

Üniversitelerin, eğitim kurumlarının toplumları aydınlatma misyonu gereği iktidarların hep hedefinde olduğuna değinen Çamlıgüney, ODTÜ'nün de bu saldırılardan payına düşeni aldığına değindi. 

Çamlıgüney, 1970’li yıllarda ODTÜ'yü teslim alma çabalarının ODTÜ bileşenlerinin ODTÜ-ÖTK örgütlülüğü altında gösterdikleri anti-faşist direniş karşısında boşa çıktığını, bugünde gerekli olanın bu saldırılara karşı örgütlenmek olduğunu vurguladı. 

Açıklamanın ardından Ertuğrul'a Ağıt türküsü okundu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Diam Stant işçileri, tekrar üretimi durdurdu

SONRAKİ HABER

Metrobüslerin ‘çocukları’ 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa