08 Haziran 2017 10:18

D.Bakır'daki 'Ramazan Urfa'da yaşanır' afişleri tepki çekti

Kayyımın yönettiği Diyarbakır'da billboardlara 'Ramazan Şanlıurfa'da Yaşanır' afişlerinin asılması tepki çekti.

Paylaş

Kayyım yönetimindeki Diyarbakır'ın bazı noktalarındaki billboardlara, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanan 'Ramazan Şanlıurfa'da Yaşanır' yazılı afişlerin asılması, tepkilere yol açtı.

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, "Diyarbakır'daki billboardlarda Şanlıurfa reklamının yapılması bu kentin değerlerini hiçe saymaktır. Bu kent sahipsiz değil, kabul edilemez" dedi.

Şanlıurfa Balıklıgöl fotoğrafının kullanıldığı billboardlara dair konuşan DESOB Başkanı Ebedinoğlu, 'Ramazan Şanlıurfa'da Yaşanır' yazılı afişin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir çok billboarda yer alması ile kentin değerini hiçe sayıldığını belirterek, "Diyarbakır turizim kentidir, onbin yıllık tarihiyle, kültürüyle insanlarının hoş görüsüyle, sahabeleriyle inanç turizminin başkentlerinden biridir. Diyarbakır'daki billbordlarda Şanlıurfa reklamının yapılması bu kentin değerlerini hiçe saymaktır. Bu kent sahipsiz değil, kabul edilemez" dedi.

Afişler, sosyal medya hesaplarında da paylaşılarak bazı sivil toplum kuruluşlarının tepkisine neden oldu. (Diyarbakır/DHA)

ÖNCEKİ HABER

'Devlete hukuk adliyeye adalet gelen kadar mücadeleye devam'

SONRAKİ HABER

Diam Stant işçileri, tekrar üretimi durdurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...