08 Haziran 2017 08:47

Rasim Ozan Kütahyalı'ya zorla getirme kararı

Fatih Terim'e iftira ve hakaret ettiği gerekçesiyle 6 yıl 4 aya kadar hapsi istenen Rasim Ozan Kütahyalı hakkında zorla getirilme kararı çıkarıldı.

Paylaş

‘Türk Futbolu ve FETÖ’ başlıklı yazısında Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e iftira ve hakaret ettiği gerekçesiyle 6 yıl 4 aya kadar hapsi istenen Rasim Ozan Kütahyalı hakkında zorla getirilme kararı çıkarıldı. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada, tarafları avukatları temsil etti. 

Terim'in avukatı Rezan Epözdemir, Kütahyalı'nın ilk celseye de gelmediğini hatırlatarak, "Sanık duruşmaya katılmamayı alışkanlık haline getirdi. Sanık ile vatandaş arasında hiçbir fark yoktur. Kendisini savcılık ve mahkemenin üstünde görüyor. Bu durum mahkemenin şahsiyetine saygısızlıktır. Soruşturma aşamasında da ifade vermeyince hakkında zorla getirilme kararı çıkarılmış ancak infaz edilememişti. Bu nedenle yargı makamının saygınlığı ve güvenin temini için sanık hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep ediyoruz" dedi. 

ZORLA GETİRME KARARI

Kütahyalı'nın avukatı da müvekkilinin iş nedeniyle yurtdışında olduğunu, bu nedenle duruşmaya katılamadığını belirterek, yakalama talebinin reddedilmesini istedi. Mahkeme hakimi, Rasim Ozan Kütahyalı'nın duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi.  

6 YIL 4 AYA KADAR HAPSİ İSTENDİ

İddianamede Kütahyalı'nın Ağustos 2016'da kaleme aldığı yazısında, müştekinin FETÖ mensuplarını koruduğu yönünde iddialara yer verildiği, yazıda eleştiri sınırlarının aşıldığı, haberin gerçek olmadığı, basın özgürlüğü kapsamının dışına çıkılarak hukuka uygunluk sebeplerine riayet edilmediğinin anlaşıldığı kaydedildi. 

Rasim Ozan Kütahyalı'nın "Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" ve "İftira" suçlarından 1 yıl 3 aydan 6 yıl 4 aya kadar hapsi talep edildi. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul ederse, Kütahyalı önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

DAHA ÖNCE DE CEZA ALMIŞTI

Fatih Terim'in şikayeti üzerine, Kütahyalı hakkında "Haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçundan da daha önce dava açılmıştı. Mayıs ayında görülen davada Kütahyalı "Haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırılmış, ayrıca "Hakaret" suçundan da günlüğü 50 TL'den 9 bin 150 TL adli para cezasına çarptırılmıştı. Kütahyalı'nın para ve hapis cezası ise ertelenmemişti.  (İstanbul/DHA)  

ÖNCEKİ HABER

Camda anlaşma sağlandı

SONRAKİ HABER

Nesin'in savunması için talimat yazılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa