08 Haziran 2017 07:53

Erdoğan’a mektup: Gazeteci Mathias’ı serbest bırakın

Bir aydır Türkiye'de gözaltında tutulan Fransız Gazeteci Mathias Depardon’un serbest bırakılması için imza kampanyası başlatıldı.

Paylaş

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) ve Mathias Depardon’a Destek Komitesi, bir aydır Türkiye’de gözaltında tutulan Fransız Gazeteci Mathias Depardon’un serbest bırakılması için imza kampanyası başlattı.

Change.org’da başlatılan kampanyayla, Depardon’un serbest bırakılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrı yapılıyor: “Bu rehin tutma haline son vermenin zamanı geldi. Bay Erdoğan, keyfilik ülkenizde alışık olunan bir kural haline geldi ve mağduriyet sırası Mathias’a geldi. Türk medyasının çoğulculuğunu yok ettikten sonra, hükümetiniz maalesef yabancı gazetecileri hedef almaya başladı. Bunu yapmanıza izin vermeyeceğiz. 25 Mayıs’ta Brüksel’de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a Fransız foto muhabirinin durumunu ‘en kısa zamanda inceleme’ sözünüze saygı göstermenizi ve onu bir an önce serbest bırakmanızı talep ediyoruz. Erdoğan Bey, Mathias’ı serbest bırakın!”

Bianet’te yer alan habere göre Depardon’un annesi Danièle Van de Lanotte, bugün Antep’e gidecek. Oğluyla şimdiye kadar sadece iki kere telefonda görüştüğünü söyleyen Van de Lanotte, bugün Antep’te aile görüşü kapsamında Depardon’la tutulduğu geri gönderme merkezinde bir saatlik bir görüşme yapmayı deneyecek.

PARİS’TE EYLEM YAPILDI

RSF Paris’te 4. Bölge Belediye binası önünde Depardon’un serbest bırakılması için dün bir eylem düzenledi.

Belediye başkanı Christophe Girard ve Depardon’un annesi Van de Lanotte’un da katıldığı eylemde, RSF Genel Sekreteri Christophe Deloire gözaltının “meşru ve yasal olmadığını” söylerken bunu “kurumsal rehin tutma” olarak tanımladı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Evrensel 23 yaşına girdi

SONRAKİ HABER

29 Aralık Barış Grevi cezaları yargıdan dönüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...