08 Haziran 2017 01:43

Bismil’de  kayyım 41  işçiyi işten attı

Bismil Belediyesinde kayyım tarafından işten atılan belediye işçileri karara tepki göstererek 'ekmeğimizle oynuyorlar' dedi.

Paylaş

Fırat TOPAL
Diyarbakır

Bismil Belediyesinde kayyım tarafından çeşitli birimlerde çalışan 41 belediye işçisi işten atıldı. İşçilerin SGK’de çıkış kodu olarak 36-OHAL/KHK olarak gösterildiği öğrenildi. Belediye birimlerine ve taşeron şirketlere gönderilen yazıda da listede ismi olan işçilerin “Terör örgütleriyle irtibatlı ve iltisaklı olduğu” belirtiliyor. 

Gazetemize konuşan işçiler, karara tepki göstererek, “Kayyım tarafından keyfi işten çıkarıldık. Bir terör örgütüyle ilişkimiz olsa bizi içeri alırlardı. Ekmeğimizle oynuyorlar” dedi.

Belediyenin temizlik biriminde çalışan Mehmet Salih Diken, hukuksuzca işten çıkarıldığını belirterek, “3 yıldır belediyede çalışıyorum, 5 çocuğum var, 4’ü okuyor, kirada kalıyorum. Bizi keyfi bir şekilde işten çıkardılar. Kredi çektim, borcum var. Nasıl ödeyeceğimizi düşünüyorum. Ekmeğimizle oynadıkları yetmiyormuş gibi bir de bizi karalıyorlar. Terörle bağlantımız varsa çıkarsınlar ortaya. Bize yapılan haksızlık, hakkımızı istiyoruz ve hakkımızı arayacağız” diye konuştu.

Garip Fidan ise 12 yıldır park ve bahçe biriminin çalışanı olduğunu belirterek, “Kayyım bizim yerimize kendi adamlarını yerleştiriyor. 4 kişilik bir ailenin tek çalışanıydım beni de işten attılar. Gelir yok, toprak yok, bir çocuğum okuyor. Bölgede her alanda üzerimizdeki baskı yetmiyormuş gibi bir de açlıkla terbiye etmeye çalışıyorlar. Yapılan bu haksızlığı kabul etmiyoruz ve buna karşı mücadele edeceğiz” dedi.

Yusuf Çelebi 7 yıldır çalıştığı belediyeden elden ettiği gelirle 11 kişilik ailesini geçindirdiğini anlatarak şunları söyledi: “İlçe Emniyet Müdürlüğünden alınan istihbarata göre ‘terör örgütleriyle’ bağımız varmış. Madem böyle bir istihbarat var neden yasal işlem yapıp soruşturma açılmıyor? Sadece bizleri işten çıkarıyorlar. Madem amaç bizleri işten çıkarmaksa bari farklı bir gerekçe sunun ki sosyal haklarımız ölmesin. Tüm sosyal haklarımız elimizden alındı. Tazminat, sigorta gibi haklarımızdan yararlanamayacağız. Bütün yolları deneyeceğiz.”

ÖNCEKİ HABER

Katar krizinin merkezinde enerji politikaları var

SONRAKİ HABER

Örgütlüyüz, güçlüyüz, kazanacağız!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...