08 Haziran 2017 00:55

Adalet ve özgürlük için dayanışmaya...

Özgür Gündem’le dayanışan Şebnem Korur Fincancı, Erol Önderoğlu ve Ahmet Nesin’in bugünkü duruşması için adliye önüne çağrı yapıldı.

Paylaş

Özgür Gündem’le dayanışan Şebnem Korur Fincancı, Erol Önderoğlu ve Ahmet Nesin’in duruşması bugün görülecek. Duruşma öncesi adliye önüne çağrı yapıldı.

Basın ve ifade özgürlüğünü savundukları, Özgür Gündem’le dayanışmak amacıyla ‘Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği’ yaptıkları için 20 Haziran 2016’da tutuklanan Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve Gazeteci-Yazar Ahmet Nesin’in duruşması 8 Haziran, bugün saat 11.45’te Çağlayan’daki İstanbul Adliyesinde görülecek. Dava öncesi Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde buluşmak için çağrı yapıldı.

‘UMUDUMUZ VE GELECEĞİMİZ İÇİN...’

Türkiye İnsan Hakları Vakfı yaptığı çağrıda “Yaşanılan bu zor ve sıkıntılı günlerde son derece anlamlı olan bu dayanışmayı büyüterek yolumuza devam etmek, insan hakları savunucuları ve gazeteciler başta olmak üzere tüm hak ve özgürlük mücadelesi verenlere yönelik saldırılara karşı durmak ve birlikte olmak için hepinizi duruşmaya davet ediyoruz” dedi.

Açıklama, “Umudumuz ve geleceğimiz için, insan hak ve özgürlükleri için, adalet ve özgürlük için dayanışma’ya...” çağrısı ile sonlandırıldı.

Duruşmaya; Nükleer Savaşın Önlenmesi İçin Uluslararası Hekimler Örgütünden Nesmil Ghassemlou, Berlin İşkence Görenler İçin Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinden Mechthild Wenk-Ansohn, Almanya’da Bochum İşkence Görenler İçin Tıbbi Bakım Merkezinden Bianca Schmolze ve Christian Cleusters’in de aralarında bulunduğu uluslararası sağlık ve insan hakları örgütlerinden temsilcilerin katılacağı öğrenildi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ressam Haydar Özay’ın fırçasından Masalların Masalı Nâzım

SONRAKİ HABER

Sefalet içinde yaşadıkları mahalleden gitmeleri isteniyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa