07 Temmuz 2012 11:29

Demirtaş: Çözüm Erdoğan'da değil, halkta

AKP’nin Kürtlerin bazı haklarını tanıyarak Kürtleri teslim alacağını sandığını ifade eden BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kürtlerin AKP’ye kanmadığını belirterek, “Çözüm Tayyip’in dudakları arasında değil halkların vicdanındadır” dedi.BDP Bingöl’de çeşitli temaslarda bulundu.

Demirtaş: Çözüm Erdoğan'da değil, halkta
Paylaş

BDP Bingöl’de çeşitli temaslarda bulundu. Sancak beldesinin ve ardından Kiğı’ya geçen Demirtaş’a Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, ve PM üyelerinin yanı sıra BDP Bingöl ve Elazığ İl ve İlçe örgütü yönetici ve başkanları da katıldı.

Kiğı’da ilçe binası önünde konuşan Demirtaş, Kürtlerin de kendi topraklarında kölece yaşamak istemedikleri için on yıllardır direndiklerini ifade etti. Başbakan Erdoğan’ın “Kürt kökenli kardeşlerim, canım kardeşlerim” sözlerine atıfta bulunan Demirtaş, AKP’nin Kürtlerin taleplerini ‘teröristlik’ olarak gördüğünü söyledi.

BİRLİK ÇAĞRISI

AKP’nin Kürtlerin bazı haklarını tanıyarak Kürtleri teslim alacağını sandığını ifade eden Demirtaş, Kürtlerin teslim alınmayacağını belirtti. Kürtçenin seçmeli ders olarak verilmesine de değinen Demirtaş, “2 saat olarak seçmeli veriyorsunuz buna da eşitlik diyorsunuz. Bunun adı gizli faşizmdir. Kenan Evren faşizm adına halkları katlediyordu. Sizler de kendinize 'demokratım' diyorsunuz baskı, katliam ve inkar politikalarını demokrasi adına yaptığınızı sanıyorsunuz. Ama Kürt halkı artık bunu yemiyor. Onun için, atma Recep atma diyoruz" şeklinde konuştu. Kürt sorununun çözümünün onurlu barışla mümkün olacağını anlatan Demirtaş, “Onun için diğer partilerdeki arkadaşlarımıza sesleniyoruz. Sizin yaşadıklarınızı çocuklarınızın da yaşamasını istemiyorsanız; gelin el ele verelim. Yaşadığımız topraklara onurlu bir barışı getirelim. Çözüm Tayyip’in dudakları arasında değil halkların vicdanındadır” dedi. Demirtaş, 14 Temmuzda Diyarbakır’da yapılacak mitinge de çağrı yaptı. (BİNGÖL)

ÖNCEKİ HABER

6 ay ömrü kalan tutuklu bırakılmıyor

SONRAKİ HABER

KPSS soruları çalındı mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...