07 Haziran 2017 17:36

Akdemir’i öldürerek gazetecileri korkutmayı düşündüler

Özgür Gazeteciler İnisiyatifi, vurularak öldürülen Özgür Gündem gazetesi Diyarbakır Muhabiri Hafız Akdemir'i andı.

Paylaş

Özgür Gündem gazetesinin Diyarbakır Muhabiri Hafız Akdemir, gazetenin çıkmaya başlamasından 8 gün sonra arkasından vurularak öldürüldü. Akdemir’i anlatan Özgür Gazeteciler İnisiyatifi (ÖGİ) Sözcüsü Hakkı Boltan, “Akdemir’i öldürerek gazetecileri ve gazeteciliği korkutmayı düşündüler” dedi.

Türkiye’de o dönem yaşanan hak ihlallerinin herkes tarafından bilinmesini engellemek isteyen iktidarın gazetecilere yönelik ciddi saldırılara giriştiğini belirten Özgür Gazeteciler İnisiyatifi Sözcüsü Hakkı Boltan,  “Akdemir’i öldürerek gazetecileri ve gazeteciliği korkutmayı düşündüler” dedi.

Boltan, “Bölgede gazeteciliği yapılamaz hale getirmeyi amaçladılar. Ama tam tersi Hafız’ın katledilmesiyle gazetecilik biraz daha yerine oturdu. Bugün onun yerini binler dolduruyor” ifadelerini kullandı. Aradan geçen 25 yıla rağmen gazetecilere yönelik aynı politikada ısrar edildiğini belirten Boltan, “Bir şeylerin değişmesine izin vermeyen zihniyet, imha ve inkar ile gazeteciliği hedef almaya devam ediyor. Bu zihniyet kırılmış fakat hâlâ bu zihniyette diretiyorlar” değerlendirmesinde bulundu. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Emir, gazetecilerin cezaevi şartlarını sordu

SONRAKİ HABER

Ankara Üniversitesi’inde Eğitim Sen’in sitesine engel!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...