07 Haziran 2017 16:54

Pamuğa 5 kuruş destek tepki çekti 

Pamukta geçen yıl 75 kuruş olan prim desteği 80 kuruşa, mısırda da kilogram başına 2 kuruş olan prim desteği 3 kuruşa çıkarıldı.

Paylaş

Üreticinin mısırda ve pamukta merakla beklediği destek miktarı açıklandı. Pamukta geçen yıl 75 kuruş olan prim desteği 80 kuruşa, mısırda da kilogram başına 2 kuruş olan prim desteği 3 kuruşa çıkarıldı.

Pamuk üretimine yönelen Manisa üreticisi, pamuktaki prim tutarından memnun olmadı. TARİŞ Pamuk Kooperatifi Başkanı Cemal İnceler, “Artırdık demek adına artırılmış. Bir parmak bal çalındı. 75 kuruştan 80 kuruşa çıkması beklenen bir şey değil. Hiç yoktan iyidir ama biz 1 lira olmasını istiyorduk. Açıklanan desteğin hemen ödenmesini bekliyoruz” dedi. Borsadaki pamuk fiyatlarının düşmemesinin önemli olduğunu kaydeden İnceler, “Hasat zamanı ithalat yapar fiyatı düşürürlerse kötü olur. Bizim şu an beklentimiz var. Bu beklentiden dolayı üretim arttı. Şu anda ekimler bitti, çapa yapılıyor. Hasat ekim ayında yapılacak” diye konuştu.

Manisa Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire de, desteklerin yeterli olmadığını dile getirdi. Kaçire, “İlk önce elimizdekini alıyorlar, sonra az az yeniden veriyorlar. 2 yıl önce mısırdaki destek miktarı 4 kuruştu, bunu 2 kuruş yapmışlardı. Şimdi de 3 kuruş oldu. Çok sevindirici bir durum değil. Masrafları karşılaması çok zor. Mısırda verim her yıl düşüyor” dedi. Pamuktaki mazot desteğinin dekar başına 40 lira olduğunu belirten Kaçire, “Pamukta mazot gübre desteği dekar başına 40 lira olarak açıklandı. Bu mısırda da dekar başına 21 lira. Bu destekler yılbaşına doğru yatar” diye konuştu. (Manisa/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Yüksel Seramik patronu yasa tanımıyor!

SONRAKİ HABER

Cam işçilerinden çağrı: Uzlaşı yoksa mücadeleye devam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa