Bursa'da 'bayanlara öncelikli vagon' uygulaması!

Bursa'da kent içi ulaşımda kullanılan hafif raylı sistemde 'bayanlara öncelikli vagon' uygulamasına geçiliyor.

07 Haziran 2017 14:49
Paylaş

Bursa’da hafif raylı sistemde 'bayanlara öncelikli vagon' uygulamasına geçiliyor. İlk yazının konulduğu Bursaray Otosansit durağında açıklama yapan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, uygulamaya tepki göstererek, 'Buna izin vermeyeceğiz' dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Şirketi Burulaş yetkilileri, vatandaşlardan büyükşehir belediyesine talep geldiği iddiasıyla uygulamaya başlanacağını belirtti. En son vagonda kadınlara öncelik tanınacağın ancak erkeklerin de bu vagonlarda seyahat edebilecekleri açıkladı. Bununla ilgili önümüzdeki günlerde 40 istasyona yazı konulacağı kaydedildi.

İlk yazının konulduğu Otosansit durağında açıklama yapan ve bunu cep telefonuyla sosyal medya hesabından canlı yayınlayan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, uygulamaya tepki gösterdi.

Bunun bir deneme ve başlangıç olduğunu söyleyen Kayışoğlu, “Biz bu zihniyetin gerçekten kadınların hiçbir sorununu bu anlayışla çözemeyeceğini biliyoruz. Kadınları  toplumsal hayatın dışına iterek kadınların sorunlarını çözemezsiniz. Buradan büyükşehir belediye başkanına sesleniyorum bunu buradan kaldıracaksınız. Bunun bir adım olduğunu biliyoruz. Bunun bir alıştırma olduğunu biliyoruz. Buradan başlayarak bütün her yere yaymaya çalışacağınızı biliyoruz. Buna izin vermeyeceğiz” dedi. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Dargeçit'te 3 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi

SONRAKİ HABER

İran Devrim Muhafızları: Saldırının intikamını alacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...