07 Haziran 2017 12:47

‘Ağaçlandırılacak’ dediler üstüne 4. oteli diktiler!

Bodrum'da 10 yıl önce yanan orman 'ağaçlandırılacak' açıklamalarına rağmen imara açıldı.

Paylaş

Bodrum’da 10 yıl önce çıkan büyük yangında küle dönen 250 dönümlük ormanlık arazi, dönemin hükümet yetkililerinin “Ağaçlandırılacak” açıklamalarına rağmen imara açıldı. 

Muğla’nın Bodrum ilçesi Güvercinlik Koyu’nda bulunan Pina Yarımadası’nda 2007 yılında çıkan büyük yangının ardından yapılaşma hız kesmeden devam ediyor. 2007 yılında koruma altındaki Halep çamlarının da bulunduğu ve farklı noktalardan çıkan yangında 238 hektarlık alan yanarak küle dönerken, AKP Antalya Milletvekili ve dönemin Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, “Burası kesinlikle imara açılmayacak ve tekrardan yeşillendirilecektir” demişti. 

Ancak yapılan bu açıklamalara rağmen Pina Yarımadası’nda bugün itibari ile 10 katlı 4. otelin inşaatı devam ediyor. 2008 yılında, 80 dönümlük arazinin tahsisini alan çeşitli şirketler, Pina Yarımadası önündeki körfezde yapacakları oteller için bu alanları molozlarla doldurdu. Denize dökülen molozlar çıkarılmazken AKP döneminde aldığı kamu ihaleleri ile dikkat çeken Çankırı İnşaatın yaptığı Amara Island Bodrum Elite adıyla 5 yıldızlı ilk otel faaliyete geçti. Amara Otelin ardından 1298 yataklı ve 556 odalı, Güvercinlik Enternasyonal Otelcilik tarafından yapılan Titanic Otel ve La Balance Otel inşaatları tamamlandı. Bölgede Model İnşaat tarafından yapılan Ksanta Resort Bodrum projesi de devam ediyor. Devam eden projelere ait inşaat alanlarında bilgilendirme tabelasının yer almaması dikkat çekerken, Derelerin Kardeşliği Kurucu Başkanı Avukat Remzi Kazmaz, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile AKP’li vekillerin yangından sonra kesinlikle otel inşaatına izin vermeyecekleri yönündeki açıklamalarını hatırlattı. 

‘ÖNCE ORMANLAR YAKILIYOR, SONRA İNŞAAT YÜKSELİYOR’

Pina Yarımadası ile ilgili başlatılan hiçbir yasal süreçten sonuç alamadıklarını belirten Kazmaz, “Hep bu olayın önü sihirli bir güç ile tıkanmaktaydı sanki. Çünkü Pina’nın hukuki hiçbir yanı yoktu. Pina’da şu an hukuk üzerinden hiçbir hukuki dayanağı olmayan bir cehennem inşa ediliyor” dedi. Bodrum’u yok etmeye çalışan gizli ellerin olduğunu savunan Kazmaz, “Bodrum’da önce ormanlar yakılıyor arkasından ‘Turizm Teşvik Kanunu’na’ göre burada oteller yapılarak turizme hizmet ettiklerini savunuyorlar. Bir gece yarısı Bodrum’da bir gelenek haline gelen yangınla Pina yok edildi. Bodrum’da her yıl onlarca yangın çıkar. Bazıları kaza diye tutanaklara geçer bazıları da faili meçhuldür. Faili meçhuller arasında yer alan Pina Yarımadası’ndaki o yangın çıktıktan hemen sonra bakanlık tarafından inşaat için tahsis edildi. İki kattan fazla asla imara izin verilmeyen Bodrum’da, şu anda 10 katlı rezidans oteller şu faili meçhul yangının olduğu Pina Yarımadası’nda yükseliyor” diye konuştu. (Muğla/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Muğla Kültür ve Turizm Müdürü rüşvetten gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Haber Bülteni - 7 Haziran 2017 Çarşamba

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...