07 Temmuz 2012 10:52

‘İslami holding’ mağdurundan Yargıtaya isyan

KOMBASSAN başta olmak üzere, “Yeşil sermaye”olarak bilinen birçok İslami şirkete parasını kaptıran gurbetçi vatandaş, nam-ı diğer “kefenli eylemci” Hanifi Doğan, dava dosyalarının Yargıtayda beklemesine isyan etti. Sakarya Caddesi’nde kefeniyle eylem yapan Doğan, davanın sonuçlanmamasının sorumlusu olarak gördü

‘İslami holding’ mağdurundan Yargıtaya isyan
Paylaş

KOMBASSAN başta olmak üzere, “Yeşil sermaye”olarak bilinen birçok İslami şirkete parasını kaptıran gurbetçi vatandaş, nam-ı diğer “kefenli eylemci” Hanifi Doğan, dava dosyalarının Yargıtayda beklemesine isyan etti. Sakarya Caddesi’nde kefeniyle eylem yapan Doğan, davanın sonuçlanmamasının sorumlusu olarak gördüğü AKP Hükümetine tepki gösterdi.

Hanifi Doğan, “Yeşil Sermaye” olarak bilinen sermaye gruplarına tüm parasını kaptırdıktan sonra yaptığı kefenli protestoları ile tanındı. Doğan, davasının bir türlü sonuçlanmaması nedeniyle intihar girişiminde bile bulundu.

Almanya’da Kombassan, Yimpaş gibi şirketlerin vatandaşların parasını çeşitli vaatlerle gasbeden şirketlere karşı açılan davalarda sonuç alınmaya başlamışken, Türkiye’de Yargıtaya gönderilen dosyalar bekletiliyor. Hanifi Doğan önceki gün Sakarya Meydanı’nda eylem yaparak, kendisi gibi birçok kişinin mağdur olduğunu hatırlattı. Doğan, “Benim gibi mağdur olan çok insan var. Ben 40 yıllık bir gurbetçi vatandaşım. Biz de bu vatanın evladıyız” dedi.

‘BİZLERİ TAYYİP BU HALE GETİRDİ’

Bugün Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç gibi birçok ismin, 1990’lı yıllarda Milli Görüş camilerine gelerek, halkın bu  holdinglere belgesiz para yatırmasına ön ayak olduklarını ifade eden Doğan, “Milli görüş camilerinde vaaz verenler şimdi nerede?​” diye sordu.

Başbakan Erdoğan’a “Ey Tayyip kardeşim, Allah’a yemin ediyorum. Bizleri bu hale getiren kusura bakma ama sensin. Kombassan, YİMPAŞ patronları ile beraber resimlerin var. Bu hangi vicdana sığar?​” diye seslenen Doğan, davaların sonuçlanmamasının sebebinin de AKP Hükümeti olduğunu belirtti.
Başbakanın seçimlerde ve kongrelerinde  kullandığı “Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda” şarkı sözlerini hatırlatan Doğan, “Sen gideceğini gittin, biz ıslandık yağmurda” dedi. Doğan, Yargıtaya seslenerek, sürüncemede bırakılan davaların bir an önce sonuçlanmasını ve kendisi gibi birçok kişinin parasını gasbeden kişilerin cezalandırılmasını istedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HKMO: ‘Rantınız batsın!’

SONRAKİ HABER

Her eylem suç, her talep tehdit

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa