07 Haziran 2017 12:25

Polis yine yakın mesafeden gaz sıktı

Açlık grevindeki Semih Özakça ve Veli Saçılık'a destek için açlık grevine giren Esra Özakça ve Veli Saçılık'a polis yakın mesafeden gaz sıktı.

Paylaş

İşlerine dönmek için başlattıkları açlık grevi 91 günü geride bırakan tutuklu Eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek vermek için 16 gündür açlık grevinde olan ihraç edilen kamu emekçileri Esra Özakça ve Veli Saçılık’a polis yakın mesafeden gaz ve plastik mermilerle saldırdı. 

Konur Caddesi’nde bir araya gelerek, “İşimizi geri istiyoruz” ve “Nuriye Semih işe geri alınsın” dövizleri ile Yüksel Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçen kamu emekçileri ve onlara destek verenler bir süre sonra polis tarafından ablukaya alındı. Eyleme müdahale edileceğini duyuran polisin, çevredekilere “Etrafta toplanan meraklı kitleye sesleniyorum. Birazdan müdahale olacak, dağılın” şeklinde anons yapması dikkat çekti. 

VATANDAŞTAN POLİSE TEPKİ

Yapılan anons sırasında 16 gündür açlık grevinde olan Esra Özakça, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça serbest bırakılıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini ifade etti. “Zafer direnen emekçinin olacak” ve “İşimizi geri istiyoruz” sloganlarının atılması ile birlikte çevik kuvvet polisleri ellerindeki kalkanlarla eylemcileri ittirerek, Konur Sokak'a doğru sürükledi.

Polis Özakça’yı kalkanlarla Yüksel Caddesi’nden Konur Sokağa doğru sürüklerken, duruma tepki gösteren Özakça, “Alanlar bizim, siz buradan uzaklaşın” dedi. Polisin sert müdahalesinden dolayı çevreden bir yurttaş çevik kuvvet polislerinin önüne geçerek, “Yaptığınız insanlık mı? Akşam bir de oruç açacaksınız ha" diyerek tepki gösterdi.

‘HEM GAZ SIKIYORSUN, HEM GÜLÜYORSUN’

Sonrasında polis, yakın mesafeden Esra Özakça ve Veli Saçılık’ı hedef alarak plastik mermi ve biber gazı sıktı. Kalçasına isabet eden plastik mermi nedeniyle aksamaya başlayan Saçılık, “Bizi Konur Sokak esnafı ile karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Kafede oturan insanlara bile saldırıyorlar” dedi. Biber gazı sıkan polisin yüzüne karşı güldüğünü kaydeden Saçılık, “Hem gaz sıkıyorsun hem de gülüyorsun öyle mi? Bravo siz" şeklinde tepkisini dile getirdi. (Ankara/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Müze bahçesinden 1500 yıllık heykel çalındı

SONRAKİ HABER

Brezilya halkının yüzde 97’si Başkan Temer’e karşı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...