07 Haziran 2017 11:51

CHP’li Yarkadaş: Ülkeyi saç yolarak mı yöneteceksiniz?

'Polis gözaltındayken saç yoldu, mehter marşıyla oyun oynadı' iddiasına Barış Yarkadaş'tan tepki: Ülkeyi saç yolarak mı yöneteceksiniz?

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, gözaltındayken polislerin saçını yolarak mehter marşı eşliğinde oyun oynadığını söyleyen Bergül Varan’ın durumunu Meclise taşıdı. Mecliste açıklama yapan ayrıca Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Yarkadaş “İktidar, ayakta kalabilmenin tek yolunun işkence yaptırmaktan geçtiğini düşünüyor. Ülkeyi saç yolarak mı yöneteceksiniz?” diye sordu.

İdil Kültür Merkezine yapılan baskında Grup Yorum üyelerinin de bulunduğu 13 kişiyle birlikte gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Bergül Varan, “Gözaltı aracında saçlarımı tutup çevirip kökünden kopardılar. Ellerinde kalan saçı sallayarak mehter marşı ile oyun oynuyorlardı” demişti. 

‘CESARETİ HÜKÜMETTEN ALIYORLAR’

Konuyla ilgili TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Yarkadaş, işkence vakaları ve insan hakları ihlallerinde patlama yaşandığını ifade ederek, “Mail kutumuza ve Twitter adresimize her gün onlarca işkence, gözaltında kayıp ve kötü muamele ihbarı geliyor” dedi. Son dönemde özellikle yeni doğum yapan kadınların gözaltına alındığı ya da çocuklarıyla birlikte tutuklandığına ilişkin ihbarların arttığına dikkat çeken Yarkadaş, “İktidar adeta kendisini kaybetti. Hukuk, kural yasa tanınmıyor. Muhaliflere karşı, düşman hukuku uygulanıyor” dedi. “FETÖ’ye karşı mücadele” söyleminin her türlü işkencenin kılıfı haline geldiğini aktaran Yarkadaş, Bergül Varan’ın durumuna dikkat çekerek, “Bu nasıl bir kindir? Bu neyin öfkesidir? Bu işkenceyi yapan polise hesap soracak tek bir iktidar yetkilisi bile yok” diye tepki gösterdi. “20’li yaşlardaki bir genç kızın saçlarını yolup onu mendil gibi sallayan polisler, bu cesareti AKP’den alıyor” ifadesini kullanan Yarkadaş, “90’ların yöntemleri OHAL’le birlikte geri döndü. İktidar da bu muameleleri açıktan destekliyor. Ve bu görüntüleri izledikçe haz alıyor. Çünkü; iktidarlarının böyle ayakta kalacağını düşünüyorlar” diye konuştu.  

Varan’a yapılan işkenceyle ilgili Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdiğini belirten Yarkadaş, “Gençlerin saçlarını yolarak ve kökünden kopararak mı ülkeyi yöneteceksiniz? İleri demokrasi dediğiniz hilkat garibesi bu mudur? Bergül Varan ve diğer işkence mağdurlarından özür dileyecek misiniz?” diye sordu. Yarkadaş,  Bergül Varan’ın saçlarını koparan polis ya da polisler hakkında hangi işlemin yapılacağını takip edeceklerini de belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kuzey Ormanları Savunması: Zeytinlikleri savunacağız!

SONRAKİ HABER

Cinsel tacizle suçlanan öğretim görevlisi açığa alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...