07 Haziran 2017 11:30

Kuzey Ormanları Savunması: Zeytinlikleri savunacağız!

Kuzey Ormanları Savunması, zeytinliklerin maden ve sanayi şirketleri tarafından talan edilmesinin önünü açan yasa tasarısını protesto etti.

Paylaş

Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen yaşam savunucuları zeytinlikleri maden ve sanayi yatırımına açan yasa tasarısını protesto ederek yasa tasarısının geri çekilmesini talep etti. Eylem sırasında meydan polis ablukasına alındı. Polis, eylemcilerin tek tek üstlerini aradı ve basın açıklamasının demir bariyerlerle çevrelenmiş alanda yapılmasını dayattı.

Kuzey Ormanları Savunması'nın çağrısıyla bir araya gelen yaşam savunucularının saat 14.00’de düzenlediği basın açıklaması sırasında, “Zeytinlikleri talan yasasına geçit yok”, “Zeytin ağacını savun”, “Zeytin ağacına düşman, bu yasayı geri çekin” yazılı dövizler açıldı.

Kuzey Ormanları Savunması adına basın açıklamasını okuyan Selma Kanbur, “Sermayedarların projelerine yol vermek için topraklarımızın geleceğini karartarak, zeytincilikle geçinen aileleri işsizliğe mahkum edecek hiçbir yasa kabul edilemez." dedi.

Madencilik faaliyeti yürüten şirketlerin, sanayi çalışmaları adı altında bu yasayı kullanarak zeytinlik arazilerin altını oyacağını vurgulayan Kanbur, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

"3 yıl önce Soma’nın Yırca Köyü’nde bir gecede 6 bin zeytin ağacının katledilmesi gibi uygulamaların yasal hale gelmesi kabul edilemez.

Kıyılara, meralara, zeytinlikler üzerine enerji aç gözlülüğü doysun diye enerji santralleri yapılamaz.

Zeytincilik Yasası’nı 7’inci kez gündeme getirmek OHAL fırsatçılığıdır. Kamu yararı adına kamuyu ortadan kaldırmaktır”

(DHA)

ÖNCEKİ HABER

Van'da çatışma: 1 asker, 2 PKK'li hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

CHP’li Yarkadaş: Ülkeyi saç yolarak mı yöneteceksiniz?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...