07 Haziran 2017 11:15

DİSK: Kıdem tazminatıma dokunma 

Mersin'de bir araya gelen DİSK üyeleri 'Kıdem tazminatımız iş güvencemizdir dokunma. Taşeron kadro sözünüzü tutun' dedi.

Paylaş

DİSK üyeleri Mersin'de bir araya gelerek kıdem tazminatının fona devredilmesine karşı çıktı. Mersin'de işçiler "Kıdem tazminatımız iş güvencemizdir dokunma. Taşeron kadro sözünüzü tutun" dedi.

Mersin’de Özgür Çocuk Park’ında bir araya gelen DİSK üyeleri kıdem tazminatının fona devredilmesine karşı eylem düzenledi. Eyleme Yol-iş Mersin Yönetimi ve üyeleri, Petrol-İş Mersin Şubesi, SES Mersin Şubesi, Eğitim Sen Mersin Şubesi, Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şubesi, EMEP Mersin İl Yönetimi, EMEP MYK Üyesi Sedat Başkavak, HDP Mersin İl Yönetimi de katıldı. Eylemde hükümetin bu tasarıyı geri çekmesi istendi.

Eylemde basın açıklamasını okuyan Genel-iş Mersin Şube Başkanı Kemal  Göksoy, kıdem tazminatının 80 yıllık temel bir işçi hakkı olduğunu ve Türkiye işçi sınıfının 1936'dan bu yana kıdem tazminatı hakkına sahip olduğunu hatırlatarak “Kıdem tazminatı işçinin güvencesidir, birikmiş emeğidir, alın teridir. Kıdem tazminatı işverenlerin ve hükümetin iddia edildiği gibi yük değil haktır” dedi. 

Göksoy “Herkes bilsin kıdem tazminatı hakkımızı kısıtlamaya ve ortadan kaldırılmaya yönelik oyunlara izin vermeyeceğiz. Kıdem tazminatı hakkımızdan taviz vermeyeceğiz” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bursa'da tarihi tribünün yıkılacağı iddiasına tepki

SONRAKİ HABER

Trump, FBI direktörü adayını açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...