07 Haziran 2017 10:44

Sarıbal: İmkanları olsa havayı da satacaklar

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, zeytinlik alanlara sanayi tesisi yapılmasının önünü açan tasarıya tepki gösterdi.

Paylaş

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, zeytinlik alanlara maden sahası, sanayi tesisi yapılmasının önünü açan yasa tasarısına ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Sarıbal, tasarı için “Zeytini koruma değil zeytin alanlarını talan etme yasasıdır. Eğer imkan olsa havayı da ablukaya alacaklar, havayı da bize parayla satacaklar” dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sarıbal'ın kullandığı ifadeler şöyle: 

*Zeytin Yasasının 20. Maddesinin aynen korunmasından yanayız. Çünkü eğer 20. Madde değişirse zeytin alanlarının madencilere, termik santralcilere, altıncılara, gümüşçülere, kromculara peşkeş çekileceğini şimdiden çok açık bir şekilde söylemek isterim.

*Biz zeytin alanlarımızı daraltarak bir yere varamayız. Bu zeytini koruma değil, zeytin alanlarını talan etme yasasıdır.

*Eğer imkan olsa havayı da ablukaya alacaklar, havayı da bize parayla satacaklar. Ormanlarımız, milli parklarımız, coğrafyamız, tarım alanlarımız, zeytinliklerimiz, yer altı yer üstü kaynaklarımızın tümü peşkeş çekilecek ve talan edilecek üretim reformu adı altında.

*Sayın Bakan, Tarkan’ın zeytinliği var mı, yok mu bilmiyorum ama bu yasayı siz çıkarıyorsunuz sizin gözünüze kestirdiğiniz maden ocakları mı var, gözünüze kestirdiğiniz termik santrali yapacağınız zeytinlik alanları mı var? (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Ortaokul hizmetlisi, öğrenciye cinsel istismardan tutuklandı

SONRAKİ HABER

Kreşteki kötü muamele, bilirkişi raporuna yansıdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa