07 Haziran 2017 08:53

Taner Kılıç, avukatıyla saatler sonra görüştü

Gözaltına alınan Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç, avukatıyla saatler sonra görüştü.

Paylaş

Gözaltına alınan Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç, saatlerce avukatlarıyla görüştürülmedi. Bürosu aranan ve bilgisayarlarından imaj alınan Kılıç için Uluslararası Af Örgütü de acil çağrı yaptı. 

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç, dün sabah gözaltına alındı. Polis, 23 avukata yönelik operasyonun gerekçesi olarak ‘FETÖ örgütü ve bylock kullanıcısı oldukları’nı öne sürdü. 

Edinilen bilgiye göre, Taner Kılıç’ın bürosu arandı ve bilgisayarlarının imajları alındı. Kılıç, daha sonra gözaltına alınarak, Emniyet’e götürüldü. 24 saati aşkın süredir gözaltında tutulan Kılıç, bu süre içinde Emniyet’e gelen avukatlarıyla görüştürülmedi. 

‘KEYFİLİĞİN YENİ BİR KANITI’

Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri Salil Shetty, yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Türkiye’de darbe girişimi sonrası uygulanan baskının bu kez de Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanını ağına alması, bu durumun ne kadar ileriye gittiğinin ve ne denli keyfi bir hale geldiğinin yeni bir kanıtı. Taner Kılıç, Türkiye yetkililerinin şu an çiğnemekte oldukları özgürlükleri savunmak konusunda uzun ve saygın bir geçmişe sahip. Türkiye yetkililerine, uluslararası hukuk çerçevesinde tanınan ve ceza gerektiren suçlar hakkında inandırıcı deliller sunmadıkları takdirde Taner Kılıç ile diğer 22 avukatı derhal serbest bırakmaları ve haklarındaki tüm iddiaları düşürmeleri çağrısında bulunuyoruz.” 

SAATLER SONRA GÖRÜŞTÜ

Uluslarası Af Örgütü Türkiye Şubesi, Taner Kılıç'ın saatler sonra avukatıyla görüşebildiğini açıkladı.

‘GELECEK KARANLIK’

Taner Kılıç, 2002 yılından bu yana Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi’nin Yönetim Kurulu’nda yer alıyor ve 2014’ten bu yana başkanlığını yürütüyor. Uluslararası Af Örgütü 21 Mayıs’ta OHAL raporunu açıklamıştı. OHAL KHK’leriyle ihraç edilen kamu görevlilerine ilişkin rapor, “Gelecek Karanlık” başlığını taşıyordu. Raporda, söz konusu ihraçların keyfi, adaletsiz ve siyasi saiklerle yapıldığı belirtiliyordu. (Ankara/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

'Kıdemi değil, taşeronu kaldırın’

SONRAKİ HABER

Almanya hükümeti, İncirlik'ten çekilme planını onayladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa