07 Haziran 2017 08:42

'Kıdemi değil, taşeronu kaldırın’

DİSK Çukurova Bölge Temsilciliği kıdem tazminatının fona devredilmek istenmesine karşı basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

Paylaş

DİSK Çukurova Bölge Temsilciliği kıdem tazminatının fona devredilmek istenmesine karşı basın açıklaması yaptı. Açıklamaya CHP, EMEP, TKP, Halkevleri ve HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş da destek verdi. 

ÇSGB Bölge Müdürlüğü önünde bir araya gelen DİSK üyesi işçiler “Kıdemi değil taşeronu kaldır” sloganları atarak kıdem tazminatının gaspının karşısında olduklarını söyledi. Basın açıklamasını okuyan DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi Hüseyin Yaşar Gündoğdu, kıdem tazminatının işçinin güvencesi, birikmiş emeği, alın teri olduğunu belirterek kıdem tazminatının kaldırılması değil, ona ulaşımın kolaylaştırılması için düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi. 

‘7 MİLYON İŞSİZLİĞİN OLDUĞU YERDE FON NASIL İŞÇİNİN YARARINA OLUR?’

Kıdem tazminatının fona devrinin iş güvencesinin ortadan kalkması, işten çıkarmanın kolaylaşması anlamına geldiğini ifade eden Gündoğdu, “İşçiyle dalga geçmeyin. TÜİK rakamlarına göre 7 milyon işsiz varken işten çıkarmaların kolaylaştırılması işçinin yararına olabilir mi?” diye sordu. 

Kıdem tazminatı gerçekten işçiye yararlı olsaydı referandum döneminde hükümetin bunu oy almak için gündeme getireceğini dile getiren Gündoğdu, “Doğrudur. Yüz binlerce işçi kıdem tazminatı alamıyor ya da eksik alıyor. İşverenler kıdem tazminatı vermemek için hile yoluna başvuruyor. O halde yapılması gereken bu ihlallere son vermek, işverenin icra ve iflası hallerinde kıdem tazminatı alacakları devlet ve bankaların ipotekli alacaklarının önüne alınmalı ve ilk sıraya yükseltmektir” dedi. 

'GARANTİSİNİ KİM VEREBİLİR?'

Açıklamada konuşan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, ülkede her gün işçilerin iş cinayetlerinde hayatını kaybettiğini, açlık grevlerinin 91’inci gününe ulaştığını belirterek ülkede başka sorun yokmuş gibi bu tasarının gündeme getirilmesi karşısında emekçilerin yanında olacaklarını dile getirdi. 

Kıdem tazminatının işçilerin mücadele ile kazandığı bir hak olduğunu dile getiren Beştaş, “İşverenlerin fona tazminat yatıracağının garantisini kim verebilir? Ya da yarın bir OHAL KHK’si ile fona el konulmayacağının garantisini kim verebilir?” diye sordu.

Kıdem tazminatının gasbına en güçlü yanıtı işçilerin, emekçilerin vereceğini dile getiren Beştaş, “Gelin emekçilerin sesine kulak verin. Bundan vazgeçin. Gelin iş cinayetlerinin önüne geçelim” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Telefon dolandırıcısına 130 bin lirasını kaptırdı

SONRAKİ HABER

Taner Kılıç, avukatıyla saatler sonra görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa