07 Haziran 2017 08:04

Sennur Sezer ödülleri sonuçlandı

Sennur Sezer Emek-Direniş Öykü ve Şiir Ödülleri'nin ikincisi sonuçlandı.

Paylaş

Gıda-İş Sendikası’nın Şair-Yazar Sennur Sezer’in anısını yaşatmayı hedefleyerek düzenlediği “Sennur Sezer Emek-Direniş Öykü ve Şiir Ödülleri”nin ikincisi de sonuçlandı.

Yarışmaya Türkiye’nin her coğrafyasından geçici, taşerona bağlı olarak sendikasız, güvencesiz çalışanlar, sigortasız çalışmak zorunda bırakılan işçiler, ev işçisi kadınlar, yurt dışından emekçiler ve emekliler katıldı. 

Öykü dalındaki seçici kurulda; Adnan Özyalçıner, Ayşegül Tözeren, Aslı Erdoğan, Zeynep Uzunbay, Türker Ayyıldız yer aldı. Şiir dalında ise Orhan Alkaya, Gülce Başer, Nalan Çelik, Şükrü Erbaş ve C. Hakkı Zariç tarafından şiirler incelendi. 

EN İYİ ÖYKÜ: ‘ACI BİR SÖZCÜKTÜR’ 

Seçici Kurul “Sennur Sezer Emek - Direniş Öykü ve Şiir Ödülleri” 2017 Yarışması Değerlendirme Sonuçlarına göre; öykü dalında birinciliği “Acı Bir Sözcüktür” isimli öyküsüyle Şeyma Koç; ikinciliği “Babamın Penceresi” isimli öyküsüyle Burhan Yeşilyurt; üçüncülüğü ise “Kan” isimli öyküsüyle yarışmaya katılan Sitem Şanlı kazanmıştır. 

Ayrıca Anıl Can Uğuz “Hikmet ve Şöbiyet” isimli öyküsüyle mansiyon ödülü almaya değer görüldü.

ŞİİR ÖDÜLÜ: BU ŞİİR

Yarışmanın şiir dalında ise; birinciliğe Gökhan Taner Günsan “Bu Şiir” isimli şiiriyle, ikinciliğe İ. Deniz Aslan “Bir Buluttu Kızımın Saçları” isimli şiiriyle, üçüncülüğe ise Narin Yükler "Mevsimlik Göç" şiiriyle layık görüldü. 

Mansiyon ödüllerine sırasıyla İsmail Biçer’in “Yitik Dirim”, Oya Özgün Özder’in “Kovuk”, Felek Yılmaz’ın “Üçgeninde Kadın”, İ. Ulaş Aslanboğan’ın “Adını Koymadığım Şeyler Var”, Nilgün Emren’nin “Yedinci Mühür”, Serdar Çelik’in “Karanlığın ve Aydınlığın” layık görüldü.

Ödüller, Sennur Sezer’in doğum günü olan 12 Haziran 2017 Pazartesi günü, Cezayir Konferans Salonu’nda saat 19.00'da yapılacak törenle sahiplerine verilecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Dersim'de HES ve baraj için mezarlıklar bile kamulaştırıldı

SONRAKİ HABER

DİSK, İzmir'de kıdem için 16 Haziran'da iş bırakacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...