07 Haziran 2017 05:13

İran'ın başkentinde Meclis ve türbeye saldırı: 17 ölü

İran'ın başkenti Tahran'da Meclis binası ve Humeyni'nin türbesine silahlı saldırılar gerçekleştirildi. Saldırılarda 17 kişi yaşamını yitirdi.

Paylaş

İran’ın başkenti Tahran’da bu sabah Meclis binası ve İmam Humeyni türbesine silahlı 2 grup tarafından saldırı düzenlendi. Saldırılarda toplam 17 kişi hayatını kaybetti, 39 kişi yaralandı. İran İstihbarat Bakanlığı, "Terörist timlerden biri harekete geçmeden yakalandı, diğer ikisi Meclise ve türbeye saldırdı" dedi. IŞİD, Amak Haber Ajansı aracılığıyla saldırıları üstlendi.

İRAN MECLİSİNE SALDIRI

İran'ın başkenti Tahran'daki Meclis binasına en az 4 kişilik grup tarafından saldırı düzenlendi. Saldırganların tamamının öldürüldüğü duyuruldu.

İRAN MECLİS SÖZCÜSÜ: KÜÇÜK BİR OLAY

İran Meclis Sözcüsü Ali Laricani, Meclis içerisindeki saldırı için "Küçük bir olay" derken "İran, terörizmle mücadelede aktif ve etkili bir merkez. Bu yüzden bu çabalarının altı oyulmak isteniyor" dedi.

HUMEYNİ'NİN TÜRBESİNE SALDIRI

İran’da Meclisten sonra İmam Humeyni’nin türbesinde de patlama ve silah sesleri duyuldu.

İran devlet televizyonu, Humeyni'nin türbesine aralarında intihar bombacısının da olduğu dört kişinin saldırı düzenlediği bilgisini paylaştı.

Press TV, Humeyni'nin türbesine saldıranlardan birinin siyanür içerek intihar ettiğini aktardı. Saldırganlardan ikisinin yakalandığı belirtildi.

Mehr haber ajansına göre kendisini patlatan canlı bomba kadın. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Suriye ordusu, Halep'te cihatçılara karşı operasyon başlattı

SONRAKİ HABER

Bitlis'in Hizan ilçesinde sokağa çıkma yasağı 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...