06 Haziran 2017 21:54

Paris polisi 'bir saldırganın vurulduğunu' açıkladı

Fransa'nın başkenti Paris'te Notre Dame Katedrali çevresinde, polise çekiçle saldıran birinin vurulduğu açıklandı.

Paylaş

Fransa'nın başkenti Paris'in önemli turizm merkezlerinden Notre Dame Katedrali çevresinde, polise çekiçle saldıran birinin vurulduğu açıklandı.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Paris emniyetinin doğruladığı olayda vurulan kişinin sağlık durumuna ilişkin bir açıklama yapılmadı. Fransız medyası, bu kişinin göğsünden vurulduğunu duyurdu.

Savcılık olayın "terör saldırısı" olarak değerlendirildiğini ifade etti. Fransız polisi, olayın "kontrol altına alındığını" söyledi.

'BU SURİYE İÇİN!' DİYE BAĞIRDI

İçişleri Bakanı Gerard Collomb, katedralin çaprazındaki polis merkezi yakınlarındaki şüphelinin, saldırı sırasında "Bu Suriye için!" diye bağırdığını açıkladı.

Saldırganın yanında Cezayirli bir öğrencinin pasaportunu taşıdığı öğrenildi. Adamın yanında mutfak bıçakları taşıdığı belirtildi.

Katedralin içindeki yaklaşık 900 kişiden ayrılmaları için izin verilene dek içeride durmaları istendi.

BBC Paris Temsilcisi Hugh Schofield, katedralin önündeki meydanın güvenlik çemberine alındığını ve turistlerin alandan çıkarıldığını bildirdi.

Ülke medyasında yer alan haberlere göre, bir kişi, meydana bakan bir başka noktada bulunan Paris Polis Müdürlüğü önündeki polislere saldırmak istedi.

AFP'ye konuşan bir görgü tanığı, 2 el silah sesi duyduğunu ve sonrasında yerde "kanlar içinde yatan birini gördüğünü" söyledi.

Fransa'da 2015 yılında başlayan ve 230'dan fazla insanın hayatını kaybettiği saldırılar sonrası olağanüstü hal ilan edilmişti. (DIŞ HABERLER)


 

ÖNCEKİ HABER

Suudi silah tüccarı Adnan Kaşıkçı 82 yaşında öldü

SONRAKİ HABER

Kongo bayraklı gemide 1 ton 71 kilo eroin ele geçirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa