06 Haziran 2017 21:23

Koncuk: Türkiye Kamu-Sen ekonomik büyümeden pay isteyecek

İsmail Koncuk ‘1 Ağustos'ta başlayacak toplu sözleşmelerde Türkiye Kamu-Sen ekonomik büyümeden pay isteyecek" dedi

Paylaş

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Bursa’da katıldığı iftar programında yaptığı konuşmada "1 Ağustos'ta başlayacak toplu sözleşmelerde Türkiye Kamu-Sen ekonomik büyümeden pay isteyecek" dedi. 

Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilciliği tarafından düzelenen iftar progamına Genel Başkan İsmail Koncuk ve çok sayıda sendika üyesi katıldı. İfta programında konuşan İsmail Koncuk, Türkiye’de son beş ayda gerçekleşen enflasyonun 6.18’e ulaştığını belirterek “Kamu çalışanlarının ocak ayında yüzde 3 zam aldı, son beş ayda enflasyon yüzde 3,17 olmuş. Maliye Bakanı Naci Ağbal 'Temmuz ayında enflasyon farkını vereceğiz' diyor. Ama memuru ve emekliyi ezen bir enflasyon durumu ortada“ diye konuştu. Koncuk, refah payı uygulamasının bir an önce hayata geçirilerek alım gücünün geliştirilmesini de istedi. 

MEMURUN ALIM GÜCÜ AZALDI

Türkiye Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, 2002 yılından bu yana ekonomik büyüme ve gerçekleşen enflasyon karşısında memurların geçen ay itibariyle alım gücünün tam bin 85 lira azaldığını belirterek, "Demek ki mevcut sistem, kamu çalışanlarının alım gücünü, reel alım gücünü koruyan bir sistem değil. Bunu toplu sözleşmede resmen teklif edeceğiz. 1 Ağustos'ta başlayacak toplu sözleşmelerde ekonomik büyümeden pay isteyecek, refah payı uygulamasını isteyeceğiz" dedi.

Kıdem tazminatları konusunda da görüşlerini belirten Koncuk, "İşçi sendikalarının görüşü çok önemli. Umarım hükümet tek taraflı irade beyanıyla yeni düzenlemeye adım atmaz, mutabakatla kıdam tazminatı konusunu hallederler de işçilerimiz ve sendikalarımız memnun olurlar" diye konuştu. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

İçtima sırasında fenalaşan asker hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Suudi silah tüccarı Adnan Kaşıkçı 82 yaşında öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...