06 Haziran 2017 20:14

'16 Nisan'ın gücünü demokratik Anayasa için birleştirelim'

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay Adana’da 16 Nisan'da ortaya çıkan gücü demokratik bir Anayasa için birleştirme çağrısı yaptı. 

Paylaş

HDP Adana İl Örgütü üyelerin ve çeşitli siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin katılımıyla iftar yemeği düzenledi. Yemeğe HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş katıldı. 

Barış ve demokrasi şiarıyla düzenlenen iftar yemeğinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, 16 Nisan referandumunda vatandaşların yarısından fazlasının tek adama, otoriter yönetime hayır dediğini belirterek 16 Nisan'da ortaya çıkan gücü demokratik bir Anayasa için birleştirme çağrısı yaptı. 

2 yıl önce HDP mitingine yönelik bombalı saldırıyı hayatını kaybeden vatandaşları anan Kemalbay, 4 yıl önce aynı tarihlerde de Gezi direnişinde demokratik, özgürlükçü, eşit bir yaşam talebiyle alanlarda olduklarını belirterek bu taleplerin 7 Haziran'da HDP etrafında güçlü bir hamleye dönüştüğünü söyledi. 7 Haziran'dan sonra hükümetin halkın iradesini kabul etmeyerek baskıya başvurduğunu dile getirdi. 7 Haziran sonrası sürecin darbenin dinamiklerini hazırladığını söyleyen Kemalbay, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında da ilan edilen OHAL’le halkın vekillerinin cezaevine gönderildiğini belirterek 16 Nisan'da ortaya çıkan gücü demokratik bir Anayasa için, demokratik yaşam için emek harcamak gerektiğini ifade etti.

TUTUKLAMALARIN HUKUKİ ZEMİNİ YOK 

HDP'nin 7 haziran dan sonra başlayan ve şuana kadar  devam eden tafsiye operasyonları ile karşı karşıya  olduğuna  dikkat çeken HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, bütün  tasfiyelere  rağmen  mücadelelerinde vazgecmeyecklerini aktardı. Bu ülkeye çoğulcu  demokrasinin ve Kürt halkını eşit ve özgürlugu için  mücadele ettiklerini ifade eden Beştaş, HDP'lilerin cezaevlerinde rehin tutulduğunu  hatırlatarak "HDP'lilerin tutuklu olmadığını çünkü tutuklama kavramın hukuki bir kavramdır. Bir zemini vardır. Suç vardır ceza vardır. Burda bir suç ve idda yok" dedi

Dayanışmayı büyütme çağrısı yapan Beştaş " Bugün  eğer hala selahattin Demirtaş hala cezaevindeyse bizim daha çok çalışmamız gerekir. Daha fazla demokratik tepkimizi yukseltmenin günüdur. Çünkü Demirtaş sadece  Demirtaş degil onlar milyonların iradesidir. Bu milyonlar ifadelerine  sahip çıkmasi için daha çok çalışmalıdır" dedi. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Sadiq Khan: Trump'ın İngiltere ziyareti iptal edilsin

SONRAKİ HABER

Putin, Katar Emiri ile görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...