06 Haziran 2017 18:14

Af Örgütü Yöneticisi Taner Kılıç gözaltına alındı

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Taner Kılıç, 'FETÖ' soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Paylaş

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Taner Kılıç, 'FETÖ' soruşturması kapsamında gözaltına alındı. İzmir'de yürütülen 'FETÖ' soruşturması kapsamında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca toplam aralarında Taner Kılıç'ın da olduğu 23 avukat hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Haklarında yakalama kararı çıkarılan avukatlardan 18 gözaltına alındı. Taner Kılıç, bu sabah saat 6:30’da İzmir’deki evinde gözaltına alındı. Önce evinde arama yapıldı, ardından da ofisine götürülerek burada ikinci bir arama daha gerçekleştirildi. Kılıç şu anda İzmir’in Yeşilyurt semtinde emniyette gözaltında tutuluyor. 

Uluslarası Af Örgütü Kılıç'ın gözaltına alındığını "Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı darbe girişiminden bu yana uygulanan baskı kapsamında gözaltına alındı" başlığıyla duyurdu.

Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri Salil Shetty ise yaptığı açıklamada, Kılıç'ın gözatına alınmasının darbe girişimi sonrası uygulanan baskının ne kadar ileriye gittiğinin göstergesi olduğunu söyledi. Suçlamalar hakkında inandırıcı delillerin sunulmaması durumunda Taner Kılıç ve 22 avukatın serbest bırakılması çağrısı yapan Shetty, "Taner Kılıç, Türkiye yetkililerinin şu an çiğnemekte oldukları özgürlükleri savunmak konusunda uzun ve saygın bir geçmişe sahip" ifadelerini kullandı.

Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri Salil Shetty'nin açıklaması şöyle:

“Türkiye’de darbe girişimi sonrası uygulanan baskının bu kez de Uluslararası Af Örgütü’nün Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı’nı ağına alması, bu durumun ne kadar ileriye gittiğinin ve ne denli keyfi bir hale geldiğinin yeni bir kanıtı. Taner Kılıç, Türkiye yetkililerinin şu an çiğnemekte oldukları özgürlükleri savunmak konusunda uzun ve saygın bir geçmişe sahip.

Türkiye yetkililerine, uluslararası hukuk çerçevesinde tanınan ve ceza gerektiren suçlar hakkında inandırıcı deliller sunmadıkları takdirde Taner Kılıç ile diğer 22 avukatı derhal serbest bırakmaları ve haklarındaki tüm iddiaları düşürmeleri için çağrıda bulunuyoruz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gülmen ve Özakça’ya destek: Talepleri yerine getirilsin

SONRAKİ HABER

Arda Turan, ‘Adamlık’, ‘Metinlik’…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...