06 Haziran 2017 17:21

Barış İnce’nin yeni kitabı ‘Çelişki’

Barış İnce’nin Ege kıyılarında, ‘takip edilmeyen bir kaçağın’ hikayesini anlattığı ‘Çelişki’ Can Yayınlarından çıktı.

Paylaş

Barış İnce’nin kaleminden yeni kitabı ‘Çelişki’ Can Yayınları etiketiyle raflarda. Ercan Kesal, Necati Tosuner ve Umay Umay, kitabı önceden okuyarak yorumlar yaptı.

Ercan Kesal: “Çelişki’ yi okudum ve bitirdim bu sabah. İçimde Cemal Süreya’nın kuşları. Havalı, esrik, fırlama ve canımı yakan bir dille yazmış Barış. Kafamdan atamadığım soruları yüzüme vurmaya ne kadar da meraklıymışsın be kardeşim… Çelişki’yi okuyup bitirdim bu sabah, içimde bitmeyen bir şeylerin olduğunu bilerek.”

‘ROMAN BİTİYOR AMA ÇELİŞKİ SÜRMEKTE’

Necati Tosuner: “İzmir yöresinde yazlıkçılığın özlenen ve imrenilen günleri. Yaşanılmışlıktan gelen kişisel tanıklıkla beslenmekte. Bunlarla ilgili hep bir yorum yapmayı ve -kendine- açıklamayı dert edinmiş bir anlatıcı kahraman, zeki oluşuyla da arkadaşı Savaş ile çelişik durumda. Serüven renklendikçe, kitabı okuma zevki de çoğalmakta. Roman bitiyor ama çelişki sürmekte...”

Umay Umay: “Yazı yazmak başka bir şey edebiyat bambaşka… Barış İnce çoktan edebiyat tarafında. Çelişki, tıpkı gazeteciliği gibi şaşırtıcı. Ne zaman ülkemdeki çöküşün içine girsem Barış bir şey söyler ve ben ayağa fırlarım, umudum yenilenir. Özetle bu değerli adamı okuyun.” (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

24. İstanbul Caz Festivali’nde Paco de Lucía anılacak

SONRAKİ HABER

Gazete Yolculuk Yazı İşleri Müdürüne hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...