06 Haziran 2017 16:17

Erten: Bunları yapanların futboldan ekmek kazanmaması lazım

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Bağış Erten, Arda Turan'ın eyleminde mazur görülebilecek bir taraf olmadığını belirterek futbol kültürünü eleştirdi.

Paylaş

Milli takımı taşıyan uçakta Arda Turan'ın gazeteci Bilal Meşe'ye fiziki saldırıda bulunmasıyla başlayan ve 30 yaşındaki oyuncunun milli takım kariyerine nokta koymasıyla sonuçlanan olayın ardından, NTV Spor yayınına katılan Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Bağış Erten, Arda Turan'ın eyleminde mazur görülebilecek bir taraf olmadığını belirterek Türkiye'deki futbol kültürünü eleştirdi.

NTV Spor'da Arda Turan'ın milli takımı bırakmasını değerlendiren Rıdvan Dilmen, gazeteciye saldıran oyuncunun ne kadar 'adam' olduğunun altına çizen açıklamalar yapmıştı. NTV Spor yayınına katılan Erten ise sözlerine, Arda Turan'ın toplantı sırasında sık sık kullandığı "adamlık" ifadesini sorgulayarak başladı. Türkiye'de giderek yaygınlık kazanan bu ifadeden duyduğu rahatsızlığı dile getiren gazeteci, "Adamlık diye bir kriter çıktı Türkiye'de. O kriteri kim koydu, nereden koydu bilmiyorum ama bu ülkenin yarısı kadın. Bunu bir kritermiş gibi ortaya koymaktan vazgeçmedikleri sürece bunları yaşarız." diye konuştu.

Geçtiğimiz haftalarda A Spor muhabirini darp eden futbolcular arasında yer alan Medipol Başakşehirli Volkan Babacan'ın milli takıma alınmasını da eleştiren Erten, "Bunları yapanların Türkiye'de futboldan ekmek kazanmaması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Ülke futbolunun geldiği noktadan endişe duyduğunu aktaran Cumhuriyet Yazarı, "Yarattığımız futbol ortamına bakın: Nefret, öfke, hınç, intikam, adaletsizlik... Bunların hepsinin sonucu bu. Milli takımı sevmeyen bir ülke var şu anda." ifadelerini kullandı.

Bağış Erten, yaşanan olayın savunulacak bir tarafı olmadığını belirterek, "Birisi birine saldırdığında söze 'ama' diye başlayamayız. Birisi birine saldırmıştır, nokta. Arda'nın yaptığı hareketin mazur gösterilebilir hiçbir tarafı yok. Bir tahrik varsa mahkemeye gider çözerler. Kendi kendine hak aramaya 'ihkak-ı hak' derler ve bu, adaletsizliğin başladığı noktadır." yorumununda bulundu. (SPOR SERVİSİ)

Kaynak: Eurosport

ÖNCEKİ HABER

Notre Dame Katedrali'nde polise çekiçli saldırı

SONRAKİ HABER

'Turizmde Trafik Güvenliği' toplantısına zayıf katılım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...