06 Haziran 2017 15:34

13 gazeteci için 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet istendi

Murat Aksoy ve Atilla Taş'ın da aralarında bulunduğu 13 gazeteci için 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle iddianame düzenlendi.

Paylaş

"FETÖ'nün medya yapılanması" davasında tahliyelerine karar verildikten sonra "darbe girişimi" soruşturması kapsamında tekrar gözaltına alınan aralarında Atilla Taş, Murat Aksoy ve Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun da bulunduğu 13 gazeteci hakkında, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle iddianame düzenlendi.

"FETÖ'nün medya yapılanması" davasında İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliyelerine karar verilen aralarında 13 gazeteci hakkında başlatılan "darbe girişimi soruşturması" tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan tarafından hazırlanan iddianamede gazeteciler Atilla Taş, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Abdullah Kılıç, Oğuz Usluer, Hüseyin Aydın, Murat Aksoy, Mustafa Erkan, Seyit Kılıç, Yetkin Yıldız ve Ali Akkuş hakkında, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

İDDİANAMEDEKİ SUÇLAMALAR

İddianamede, gazetecilerin "FETÖ"nün talimatının ardından Bank Asya'da hesap açtıkları veya var olan hesaba yüklü miktarda para yatırdıkları, aralarında bir ByLock kullancısı olduğu, içlerinden bazılarının "FETÖ"nün üst düzey isimleri ile telefon irtibatının bulunduğu iddia edildi. İddianamede gazetecilerin ayrıca 17/25 Aralık sürecinin ardından "FETÖ'ye yönelik yapılan operasyonlara" karşı durdukları ve 'FETÖ'ye destek çıktıkları ileri sürüldü. İddianamede söz konusu dönemde gazetecilerin 'FETÖ'nün yayın organlarında ve soruşturmaların yürütüldüğü adliye çevresinde bir araya geldikleri iddia edildi. 

İddianame, 'FETÖ'nün medya yapılanması davası ile birleştirme talebiyle İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

SÜREÇTE NE YAŞANMIŞTI?

"FETÖ'nün medya yapılanması" davasının İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmasında Atilla Taş ve Murat Aksoy'un da aralarında bulunduğu 21 gazeteci tahliye edilmiş, duruşma savcısı 8'inin tahliyesine itiraz etmişti.

Duruşma savcısının itirazını aynı gün işleme koyan 26. Ağır Ceza Mahkemesi talebi kabul ederek gazeteciler hakkında yakalama kararı çıkarmıştı. Tahliye olmaları beklenen gazeteciler cezaevinde kalmıştı. 

13 GAZETECİ HAKKINDA 7 GÜN GÖZALTI SÜRESİ VERİLDİ

Savcının tahliye talebinde bulunduğu ve mahkemenin de tahliye ettiği aralarında Atilla Taş ve Murat Aksoy'un da bulunduğu 13 gazeteci hakkında ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı aynı gün darbe soruşturması kapsamında gözaltı kararı vermiş, gazeteciler de cezaevinden çıktıktan sonra gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne götürülmüştü.

Gazeteciler çıkarıldıkları sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanarak yeniden cezaevine gönderilmişti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Traktörden düşen küçük Muhammed hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Notre Dame Katedrali'nde polise çekiçli saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...