06 Haziran 2017 14:38

Venezuela halkının yüzde 81’i şiddet eylemlerine karşı

Şiddet eylemlerinin sürdüğü Venezuela’da halkın yüzde 81’i sağ muhalefetin protestolarına karşı çıkıyor.

Paylaş

Filiz YAVUZ

Venezuela’nın önde gelen kamuoyu araştırma şirketlerinden Hinterlaces’in son yaptığı kamuoyu yoklamasının sonuçlarını gazeteci José Vicente Rangel, Venezuela Televizyonu’nda açıkladı. 10-24 Mayıs tarihleri arasında 1580 hanede yüz yüze yapılan görüşmelerin sonucuna göre katılımcıların yüzde 81’i radikal sağ grupların bir protesto biçimi olarak kullandıkları şiddet eylemlerini reddediyor.

Ankette, katılımcılara devlet başkanı Nicolas Maduro'nun sözlerine atıfla “Şiddetin gerçek faillerinin tutuklanması gerektiğine katılıyor musunuz?” diye soruldu. Katılımcıların yüzde 74’ü, başkan Maduro gibi şiddetin faillerinin tutuklanması gerektiğini, yüzde 23’ü ise buna gerek olmadığını söyledi. Katılımcıların yüzde 3’ü ise çekimser kaldı.

YÜZDE 54 KORKUYOR

Katılımcıların yüzde 64’ü “Ülkede hiç bir şey değişmediği için öfkeli misiniz yoksa durumun iyileşmesi için sakin bir şekilde bekliyor musunuz?” sorusuna sakince beklediği yolunda yanıt verirken yüzde 35 öfkeli olduğunu söyledi. Ankete göre ülkede olanlardan korkanların oranı yüzde 54. Yüzde 45’lik kesim ise kendisini hiç bir şey olmayacakmış gibi güvende hissettiğini söyledi.

Doğruluk payı yüzde 95 olarak belirtilen ankete göre katılımcıların yüzde 54’ü kurucu meclisin tüm kesimler arasındaki diyaloğu teşvik edebileceğine inanırken, yüzde 44 ise bunun işe yaramayacağını düşünüyor.

4 Nisan’dan bu yana ülkedeki şiddet olaylarında 60’in üzerinden kişi yaşamını yitirdi. Bir kişi protestocular tarafından üzerine benzin dökülerek yakılmış, başka bir kişi ise yine protestocular tarafından linç edilerek öldürülmüştü. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ela'ya bir destek de Eğitim Sen'den

SONRAKİ HABER

'Kıdemin fona devredilmesine karşı ortak mücadele etmeliyiz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...