07 Temmuz 2012 09:50

Termo Teknik’te sendika değişikliği

ÇELİK-İŞ Sendikasında örgütlü bulunan Avrupa’nın en büyük radyatör üreticilerinden Termo Teknik fabrikasında işçiler sendikal demokrasi talebi ile Birleşik Metal-İş’e üye olmaya başladılar. İngiliz sermayeli İdeal Stelrad Group’un bünyesinde bulunan Termo Teknik fabrikasında çalışan 450 iş&cced

Termo Teknik’te sendika değişikliği
Paylaş

Yıllardır üye oldukları Çelik-İş Sendikasında temsilcilerin fabrika yöneticilerinin onayı ile atandığını, toplusözleşmeleri ise sadece imzalandıktan sonra panoya asılan kağıttan öğrendiklerini belirten işçiler, bundan sonra kendi haklarında alınacak kararlara katılmak istediklerini dile getiriyor. Şimdiye kadar fabrikada hangi sendikaya üye olduğunu bilmeyen işçilerin bulunduğunu, fabrikada Çelik-İş’in varlığının hiç hissedilmediğini belirten işçiler, sendika temsilcilerinin kendi bilgileri olmadan durup dururken değiştirilmesini de eleştiriyor.

ÇELİK-İŞ YÖNETİCİLERİ ŞİMDİ GELİYOR

Ücret farklılığının ve çalışma koşullarının gittikçe zorlaşması karşısında sendikanın sessiz kalması, toplusözleşmelerin işçilere sorulmadan imzalanması sendika değişikliğinin en önemli nedenlerinin başında geliyor. Uzun yıllar işçi almayan fabrikada 900 civarında işçi çalışırken önce sayı 650’ye düşürüldü şimdi ise 450 işçi çalışıyor. Buna rağmen üretimde eksilmeyi bir kenara bırakın her sene artması işçilerin daha uzun süreli ve hızlı çalışmasına neden oluyor. Yeni işçiler ile eski işçiler arasındaki ücret farklılığının gittikçe artması yeni işçilerin sendika değişikliğine daha olumlu bakmalarına neden oldu.  İşçilerin sendika değiştirmesini önlemek için daha önce fabrikaya uğramayan Çelik-İş yöneticilerinin şimdi ise fabrikadan ayrılmasalar da hiçbir işçiyi ikna edemediklerini belirten işçiler, fabrika yönetiminin ise sessiz kaldığını dile getiriyorlar. (Çorlu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Almanya’da Türkiyeli emekçilerle dayanışma

SONRAKİ HABER

Casusluk operasyonunda 6. dalga

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...