06 Haziran 2017 12:48

Nursel Aydoğan’a 10 ay hapis cezası verildi

Milletvekilliği düşürülen HDP'li Nursel Aydoğan için Paris’te katledilen 3 Kürt kadın siyasetçinin anmasına katıldığı için 10 ay hapis cezası verildi.

Paylaş

Milletvekilliği düşürülen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan hakkında Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesinde “Örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla açılan davanın karar duruşması görüldü. Paris’te katledilen 3 Kürt kadın siyasetçinin anmasına katıldığı için Aydoğan’a 10 ay hapis cezası verildi.

Duruşmada Aydoğan’ın avukatı Ali Bozan hazır bulundu. Duruşmaya katılmayan Aydoğan’ın son savunması alınmazken, avukatı müvekkilinin yaptığı konuşmanın düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesini talep ederek, beraatini istedi.

Savcı ise vekilliği düşürülen HDP Diyarbakır Milletvekili Aydoğan’ın cezalandırılmasını talep etti. Daha sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, Aydoğan’ın yaptığı konuşmanın “suçun işleniş şekli” ile suç sayıldığını belirterek, Aydoğan’a 10 ay hapis cezası verdi.  (Mersin/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

XAWESOR’un eşyaları KADEM’e verilmiş!

SONRAKİ HABER

Trump'tan Katar yorumu: Ziyaretimin sonuç vermesi güzel

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...