06 Haziran 2017 12:43

XAWESOR’un eşyaları KADEM’e verilmiş!

Van'da XAWESOR Kadın Kooperatifine ait malzemeler kayyım belediyesi tarafından Sümeyye Erdoğan'ın kurucusu olduğu KADEM'e devredildi.

Paylaş

Van'ın Gürpınar ilçesinde kadınların kolektif emeği ile açılan XAWESOR Kadın Kooperatifine ait malzemeler, kayyım tarafından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın kurucusu olduğu KADEM’e devredildi.

Gürpınar’da DBP’li belediyenin desteği ile kadınlar tarafından kolektif emekle kurulan XAWESOR Kadın Kooperatifine ait malzemelere bir süre önce, kayyım tarafından ‘teftiş’ bahanesiyle el konulmuştu.
Gazete Şûjin’da yer alan habere göre malzemelerin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın kurucusu olduğu KADEM’in Gürpınar’da açtığı şubesine devredildiği fotoğraflarla belgelendi. Fotoğrafta XAWESOR kadın kooperatifi lokantasına ait masa ve sandalyelerinin Gür KADEM’e aktarıldığı ortaya çıktı.

Yapılanların “usulsüz” olduğunu kaydeden DBP Gürpınar Belediye Meclis Üyesi Handan Karakoyun, “Kayım eşyalarımızı gasbederek bizi oyaladı. Bize ait masa ve sandalyeler Gür KADEM’e devredildi. Bu kabul edilir gibi değil eşyalarımızı almak için sonuna kadar yasal mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. DBP’li belediyeye kayyım olarak atanan İlçe Kaymakamı Osman Doğramacı, kadın alanlarına yönelerek Kadın Yaşam Merkezini Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın başkan yardımcılığını yürüttüğü KADEM’e devretmişti. Daha sonra sırasıyla kütüphane, halk fırını ekmeği, sağlık merkezi, kreş ve kültürevlerini kapatmıştı. (VAN)

ÖNCEKİ HABER

Karaburun'da 51 mülteci engellendi

SONRAKİ HABER

Nursel Aydoğan’a 10 ay hapis cezası verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...