06 Haziran 2017 10:41

Bursa KESK Şubeler Platformu: Cam işçileri yalnız değildir

Bursa KESK Şubeler Platformu grevleri yasaklanan Cam işçileriyle dayanışmak için basın toplantısı düzenledi.

Paylaş

KESK toplantı salonunda yapılan açıklamada grev yasaklarına karşı ortak mücadele edeceklerini ve grev yasağına rağmen eylemlerini sürdüren Cam işçileriyle KESK olarak dayanışma içerisinde olacaklarını belirtti.

‘GREV HAKKI OLMADAN TOPLU SÖZLEŞME HAKKINDAN BAHSEDİLEMEZ’

“Grev ertelemeleri, işçi sınıfının en temel demokratik hakkının artık kullanılamaz hale getirilmesi ve yasaklanması anlamına gelmektedir” diyen Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Atakan Erdağı; “Siyasi iktidar 2003 yılından bu yana 12 ayrı grev erteleme kararı vererek, işçilerin Anayasal ve yasal haklarını kullanmasını engellemeyi alışkanlık haline getirmiştir. Grev ertelemesi, grevlerin fiilen yasaklanması ve işçinin en önemli hakkının elinden alınması demektir. Grev hakkı olmadan toplu sözleşme hakkından da bahsedilemeyeceği açıktır. Terörle mücadele gerekçesiyle ilan edilen OHAL döneminde başvurulan bu tür uygulamalarla, demokrasiden uzaklaşılmakta ve temel hakların kullanılmasının engellendiği baskıcı bir atmosfer hâkim kılınmaktadır” dedi.

Erdağı, “Cam işkolunda verilen ve hiçbir meşruluğu olmayan bu karar, Anayasa, sendikal yasalar ve Türkiye'nin altına imza attığı uluslararası sözleşmelere aykırıdır. KESK Bursa Şubeler Platformu olarak her zaman emekçilerin yanında olduğumuz gibi, cam işçilerinin ve Kristal-İş Sendikası'nın yanında olduğumuzu belirtiyor, haklı ve meşru mücadelelerinde tüm emek güçlerini Kristal-İş ile dayanışma göstermeye çağırıyoruz” dedi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tekne kazasında yaralanan taraftar bacağını kaybetti

SONRAKİ HABER

Denizli'de tarım alanları su altında kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...