06 Haziran 2017 10:07

Sinema Televizyon Sendikası’ndan ‘Savaşçı’ya tepki

Sinema Televizyon Sendikası 'Savaşçı' dizisindeki Berk Oktay’ın emekçilere hakaret etmesine dair ‘Küçük düşürücü hiçbir davranış kabul edilemez' dedi.

Paylaş

Fox TV’nin 'Savaşçı' dizisinin setinde Oyuncu Berk Oktay’ın, set emekçilerine hakaret etmesinin ardından Sinema Televizyon Sendikası basın açıklaması yaparak, “Setlerde yaşanan bu olaylar karşısında sorumluluk almaya ve duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi. 

Sinema Televizyon Sendikası’ndan yaptığı açıklamada “Savaşçı” dizi setinde yaşanan olayların farklı boyutlarıyla araştırıldığını ve alınan beyanlar doğrultusunda Oyuncu Berk Oktay’ın sette ağır hakaretler ve küfür ettiği bilgisinin kendilerine geldiğini söyledi.

‘BENZER OLAYLARA TANIK OLUYORUZ’ 

Pek çok sette kamera önü veya arkası çalışanlarının benzer olaylar yaşadığına tanık olduklarını ve şikayet aldıklarını belirten Sendika “Yapımcısı Limon Yapım ve Yönetmeni Volkan Kocatürk olan söz konusu dizi yapımında yasal ve insani çalışma saatlerine uyulmadığı, bu durumdan dolayı ekibin ve oyuncuların çok yıprandığı, sendikamıza şikayet olarak ekibin farklı birimlerinden daha öncesinde de gelmiştir” dedi. 

‘DAYANIŞMA VE ORTAK ÜRETİM GEREKİYOR’

Açıklama şöyle devam etti: “Fakat ne sebeple olursa olsun setlerde ortak çalışma ahlakını bozacak nezaketsiz, insan onurunu zedeleyen, ayırımcı dil kullanan, mobbing ve benzeri bezdirici, küçük düşürücü hiçbir davranışın sergilenmesi kabul edilemez.

Böyle olayların tekrarlanmaması için tüm set emekçilerinin gereken dayanışmayı ve ortak üretimin gerektirdiği sevgi, saygı ve nezaketi göstereceğine inanıyoruz. 

Sinema Televizyon Sendikası olarak yapım şirketlerini de yasalarla düzenlenen haklarımızı uygulamaya, setlerde yaşanan bu olaylar karşısında sorumluluk almaya ve duyarlı olmaya çağırıyoruz.” (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Avcılar'da ilk ‘Rugby’ heyecanı

SONRAKİ HABER

Kemalbay: Amaç Gülen'in iadesine engel olmaya kılıf uydurmak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...