Avcılar'da ilk ‘Rugby’ heyecanı

Avcılar'da yeni kurulan Firuzköy Rugby takımı 1'inci Lig'e çıkmak için ilk Play-Off maçını kazandı.

06 Haziran 2017 09:58
Paylaş

Avcılar'da bir süre önce kurulan Firuzköy Rugby (Ragbi) takımı 1'inci Ligi'ne çıkmak için ilk Play-Off maçını 17-14 kazanırken, maçı Rugby Milli Takımlar Teknik Direktörü, mahalle sakinleri ve Afrikalı üniversite öğrencileri de heyecanla izledi.

Avcılar'da farklı sporların yaygınlaştırılabilmesi amacıyla belediyenin desteği ile yapılan çalışmalar kapsamında Firuzköy Mahallesi'nde rugby takımı oluşturuldu. Anavatanı İngiltere olan Avustralya, Yeni Zelanda, Galler, İrlanda, Güney Afrika, Fiji ve İskoçya’da da 15'er kişilik iki takım arasında oval bir topla oynanan rugby için öncelikle bu sert spora uygun vücut yapısı bulunan sporcular seçildi. Firuzköyspor Ragbi Takımı'nın Başkanı Recep Baş, takımı ağırlıklı olarak minder güreşçilerinden oluşturduklarını söyledi. Başkan Baş, Türkiye Rugby Ligi'nde yer alabilmek için yaptıkları başvuruların ardından rakip takım Ottomans ile Firuzköy Atatürk Stadı'nda oynadıkları ilk Play-Off maçını önde kapattıklarını söyledi. Aynı rakiple aynı sahada oynayacakları rövanş maçını da kazanmaları halinde birinci lige çıkacaklarını anlatan Rugby Takımı Başkanı Recep Baş, "Avcılar'da ses getirecek bir takım oluşturduk. Türkiye Rugby takımında oynayan 8 milli topçu kadromuzun yanı sıra 2 İranlı, 2 de Gürcistanlı transfer ettik. Takımı biri teknik direktör iki hoca çalıştırıyor. 1 ay sonra yapılacak 18 yaş milli takım seçmelerine de 30 sporcumuz katılacak. Çıkarsak 1'inci ligde çok ses getireceğiz. Hatta hedefimiz 2024 olimpiyatlarına katılmak."

Sporcular Ottomans maçından önce antreman yaparak ısınmaya çalışırken, birbirleri ile kenetlenerek 'Galibiyet yemini' etti.

AFRİKALI TARAFTARLAR DA İZLEDİ

Firuzköy ile Ottomans Rugby takımları arasında kıran kırana geçen karşılaşmayı mahallede oturan bir grup ile çeşitli üniversitelerde yüksek öğrenim gören çoğu Kamerunlu öğrenciler de izledi. Kamerunlu izleyiciler, ülkelerinde yaygın, severek izledikleri ragbiyi Avcılar'da izlemenin keyifli olduğunu Firuzköy'ün rakibini desteklediklerini söyledi. Aynı tribünde oturarak farklı takımları destekleyen seyircilerin büyük bölümü kurallarını bilmedikleri ragbinin kuralları hakkında birbirlerine sorular yöneltirken sahadaki çekişmeye ilgi ile izledi. Ragbi Milli Takımlar Teknik Direktörü Cherokee Sylvain Ngue, Türkiye Rugby Federasyonu Başkanı Murat Pazan'ın da izlediği play- off maçında sık sık not aldı.

Avcılar Belediyesi Spor İşleri Müdürü Yener Şayir, meclis üyeleri ile birlikte zaman zaman Firuzköy lehine tezahürat yaparak izlediği maçta, Ragbi takımını ilçeye değişik sporlar kazandırmayı hedefleyerek oluşturduklarını söyledi. Şayir, "Hedefimiz;  Avcılar'ı Türkiye'de öncülük edebilecek bir ilçe haline getirmek. O yolda ilerliyoruz. Başkanımızın felsefesini daha da yayacağız" dedi.

'BİRÇOK OYUNCU KURALLARI BİLMESEDE İSTEKLİ'

Kamerun asıllı Ragbi Milli Takımlar Teknik Direktörü Cherokee Sylvain Ngue, bu sporun Türkiye'de yeni olmasından kaynaklanan sorunları bulunduğunu anlatırken, "Birçok oyuncu kuralları bilmiyor. Ancak, oyuncular bu spora çok büyük ilgi duyuyor. Oyuncu, antrenör, kulüpler, hakemler için kurslar açıp kaliteyi yükseltmeliyiz. Buraya yeni olan bir takımın maçını izlemeye gelen çok fazla seyirci gördüm. Bu seyircilerin şevki beni çok etkiledi" diye konuştu. (İstanbul/DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Petrol-İş: Sermayedarlara sunulan en büyük teşvik!

SONRAKİ HABER

Sinema Televizyon Sendikası’ndan ‘Savaşçı’ya tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...