06 Haziran 2017 09:10

Binali Yıldırım: Zeytin mi önemli tesis mi?

AKP grup toplantısında konuşan Binali Yıldırım, zeytinlik alan tartışması için 'Zeytin mi önemli tesis mi' diye sordu.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, AKP grup toplantısında konuştu. Yıldırım, Katar krizine dair açıklamasında "Üzüntüyle karşılıyoruz. Beklentimiz meseleyi tatlıya bağlamaları" şeklinde konuştu.

Yıldırım, Rakka operasyonunun başladığını hatırlatarak  "Kırmızı çizgilerimiz belli, asla değişmez. Güvenliğimizi tehdit eden bir duruma karşı gereken cevabı anında veririz" dedi.

Almanya'nın İncirlik'ten çekilmesine değinen Yıldırım "Nasıl istiyorlarsa öyle yapsınlar" ifadelerini kullandı.

Başbakan, zeytinlik alanların yatırıma açılması girişimleri için "Zeytin mi daha önemli yapılacak tesis mi daha önemli Türkiye'nin geleceği açısından?" sorusunu sordu.

RAKKA: KIRMIZI ÇİZGİMİZ DEĞİŞMEZ

Yıldırım, Rakka operasyonu üzerinden YPG'nin öncülüğündeki SDG ile iş birliği yapan ABD'yi de eleştirerek şu değerlendirmeleri yaptı: "Bu konuyla ilgili defalarca ikazlarımıza rağmen müttefikimiz Birleşik Devletler, bir terör grubuyla diğer terör grubunu yok edebileceğini düşünerek iş birliğine gitti. Rakka operasyonu ile ilgili gerekli tedbirleri alıyoruz. Ülkemiz için tehdit oluşturan hiçbir duruma izin vermeyeceğiz. Güvenliğimizi tehdit eden bir duruma karşı gereken cevabı anında veririz. Türkiye'nin hassasiyetleri ve kırmızı çizgileri bellidir ve bunlar asla değişmeyecek."

KATAR: ÜZÜNTÜYLE KARŞILIYORUZ

Suudi Arabistan'ın öncülüğündeki ülkelerle Katar arasında yaşanan krize değinen Yıldırım, "Irak ve Suriye krizi bitmeden yeni bir kriz ortaya çıktı. Türkiye olarak gelişmeyi üzüntüyle karşılıyoruz. Bu meselenin çözümü için Sayın Cumhurbaşkanımız (Recep Tayyip Erdoğan) başta olmak üzere hükümetimiz diplomatik temasları başlattı. Beklentimiz aralarındaki bu meseleyi tatlıya bağlamalarıdır. Mübarek ramazan ayına yakışan dostane bir diyalogun geliştirilmesi için Türkiye olarak aktif tutumumuzu sürdürmeye devam edeceğiz. Devletler arası ilişkiler asılsız haberler yüzünden yara almamalıdır" dedi.

KIDEM TAZMİNATI: KAZANILMIŞ HAKKA HALEL GETİRMEYİZ

Hükümetin kıdem tazminatı hakkının gasbedilmesine yönelik girişimlerine değinen Yıldırım, "Çalışanlarımızın hiçbirinin kazanılmış hakkına halel gelmesine izin vermeyiz. Buna kıdem tazminatı da dahil. Çalışanlarımız merak etmesinler" iddiasında bulundu.

ZEYTİN Mİ DAHA ÖNEMLİ TESİS Mİ?

Yıldırım'ın zeytinlik alanların yatırıma açılmasına izin veren düzenlemeye yönelik eleştirilere dair ise "Zeytin üretiminde Türkiye'yi dünya ikincisi yapan AK Parti iktidarıdır. Son 15 yılda zeytin ağacı sayısı 100 milyondan 172 milyona çıktı. Getirdiğimiz düzenleme zeytin alanı olarak bilinen yerlerde hukuksuz uygulamalarla sanayi tesisi yapılmış ve alanlar kullanılamaz hale gelmiş. Bununla ilgili düzenleme yapmak istiyoruz. Zeytin alanlarının 3 kilometre yakınına kadar tesis yapılamayacak. Zeytin mi daha önemli yapılacak tesis mi daha önemli Türkiye'nin geleceği açısından? Meseleyi doğru görmek lazım. Muhalefetin derdi üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Her şeyi oturup konuşacağız. Vatandaşımız istemiyorsa yapacak halimiz yok."

İNCİRLİK: NASIL İSTİYORLARSA ÖYLE YAPSINLAR

Yıldırım, Almanya'nın İncirlik üssünden çekilmesi kararı için de "Nasıl istiyorlarsa öyle yapsınlar" değerlendirmesini yaptı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Qatar crisis and it's effects on the Gulf

SONRAKİ HABER

Ordu'da 3 kadın heykeli yine tahrip edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...