06 Haziran 2017 09:02

Saçılık’a saldıran polisler hakkında suç duyurusu

SES üyeleri Veli Saçılık’a yönelik polis şiddeti nedeniyle kolluk görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri Veli Saçılık’a saldıran polislerin yerdeyken bile plastik mermi atmaya devam etmelerine tepki gösterdi. SES yönetimi kolluk görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Suç duyurusu öncesi Ankara Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasında Saçılık’a yapılan saldırının fotoğrafları taşındı. SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden, “Veli Saçılık’a yönelik işkence boyutundaki polis şiddeti 1 Haziran 2015 tarihinde kamuoyunun gözü önünde yaşanmıştır. Abluka altına alınan İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak isteyen üyemiz hedef gözetilerek sıkılan onlarca plastik merminin hedefi olmuştur. Çok sayıda kolluk görevlisi Veli Saçılık’ı doğrudan hedef alarak ve yakın mesafeden atış yapmış, yere düştükten sonra da atış yapmayı sürdürmüştür” dedi. 

Polisin üyelerine, Yüksel Caddesi’nde basın açıklaması yapmak isteyen diğer kamu emekçilerine ve hatta yoldan geçenlere, oturanlara bile kimyasal gazlar ve plastik mermilerle şiddet uyguladığını belirten Erden, Yüksel Caddesi’ndeki anıt etrafında bulunan bariyerlerin iki haftadır durduğunu söyledi. 

İşkence suçunun etkili bir şekilde soruşturulması ve OHAL bahanesiyle kasten kötü muamele yapan kolluk görevlilerinin yargılanmaları için suç duyurusunda bulunduklarını dile getiren Erden, sendika olarak üyeleri başta olmak üzere haksızlığa uğrayan hiçbir kamu emekçisini yalnız bırakmayacaklarını söyledi. 

Erden, “Temel  insan haklarımızdan olan basın açıklaması ve gösteriler önündeki engeller son bulsun. İnsan Hakları Anıtı’nı cezalandırmaya varan akıl tutulmasına son verilsin” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ÇGD: Arda Turan zihniyetini kınıyoruz

SONRAKİ HABER

Figen Yüksekdağ Davutoğlu’ya hakaret iddiasından yargılandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...