Mevsimlik işçiler mantardan zehirlendi

Afyon'da aralarında Suriyelilerin de bulunduğu mevsimlik tarım işçileri yedikleri mantardan zehirlendi. İşçilerin sağlık durumu iyi.

06 Haziran 2017 08:07
Paylaş

Afyonkarahisar'ın Çobanlar ilçesine bağlı Hamidiye Köyü'nde, aralarında Suriyelilerin de bulunduğu mevsimlik işçiler yedikleri mantardan zehirlendi.

Olay, saat 09.00 sıralarında meydana geldi. Çobanlar'a bağlı Hamidiye Köyü'nde kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda yaşayan aralarında Suriyelilerin de bulunduğu mevsimlik işçiler, akşam yemeğinde çevreden topladıkları mantarları yedi. 

Sabah mide bulantısı ve kusma şikayeti baş gösteren işçiler için 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istendi. Çoğunluğunu çocukların oluşturduğu mevsimlik işçiler Bolvadin, Çay ve Çobanlar ilçelerinden yönlendirilen ambulanslarla Afyonkarahisar'daki hastanelere getirildi.

11'i çocuk toplam 18 mevsimlik işçi Afyon Kocatepe Üniversitesi Hastanesi ile Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde tedaviye alındı. Mevsimlik işçilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. (Afyonkarahisar/DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Yaz tatili başlıyor

SONRAKİ HABER

Evrensel’e 301’den 5 ay hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa