06 Haziran 2017 08:00

Yaz tatili başlıyor

Balıkesir, Aydın, İzmir, Muğla, Antalya ve ilçeleri yaz tatilinde en çok tercih edilen tatil yöreleri olarak dikkat çekiyor.

Paylaş

9 Haziran Cuma günü itibariyle ilk ve orta öğretim kurumları tatile girecek, birçok üniversitede de bahar dönemi dersleri tamamlanmış durumda. LYS ise 10-11 ve 17-18 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Sonuç olarak milyonlarca öğrenci için uzun ve yorucu bir eğitim-öğretim döneminin sonuna gelinmiş oldu. Haliyle herkesin kafasında tatil planları ufak ufak şekillenmeye başladı. Bu yazıda popüler tatil yörelerine ulaşım imkanları ile ilgili önemli bilgileri toparladık.

Yaz tatili deyince akla ilk olarak Ege ve Akdeniz kentleri geliyor haliyle. Balıkesir, Aydın, İzmir, Muğla, Antalya ve ilçeleri en çok tercih edilen tatil yöreleri olarak dikkat çekiyor. İzmir ile başlayalım. Hem şehir olanakları hem Çeşme, Urla, Seferihisar gibi deniz kenarı ilçeleri ile İzmir oldukça misafir çeken bir kentimiz.  Şehre Pamukkale, Anadolu, Metro Turizm, Efe Tur gibi onlarca otobüs firmasının seferleri düzenleniyor, İstanbul-İzmir otobüs biletleri 60-100 TL arasında değişen fiyatlarla satın alınabiliyor, yolculuk süresi ise yaklaşık olarak 8 saat civarında. Ankara’dan İzmir’e gidecekler için bilet fiyatlarının bir tık daha ucuz olduğu söylenebilir, 47 TL’den başlayan otobüs bileti fiyatları 70 TL’ye kadar çıkabiliyor.  Yolculuk süresi ise yine 8 saat civarlarında. İzmir’e gittikten sonra şehir içinden kalkan otobüslerle çevre ilçelere gidebilmek mümkün. En çok ziyaret edilen diğer kentimiz ise tabi ki Antalya, oldukça hareketli bir yaz sezonu geçiren Antalya’ya İstanbul ile otobüs yolculuğu yapmak yaklaşık 11 saatinizi alıyor. Otobüs bileti fiyatları ise 90-100 TL arasında değişiyor genel olarak. Eğer Ankara’dan gidilecekse yolculuk 8 saat civarı sürerken, bilet fiyatları 60-75 TL bandına kadar iniyor. Muğla ilinin özellikle Datça, Bodrum ve Marmaris gibi ilçeleri doğası, denizi ve tatil olanakları ile yurtiçi ve yurtdışı turistlerin en çok tercih ettiği yerleşim merkezleri olarak dikkat çekiyor. İstanbul - Bodrum yolculukları 11 saat 30 dakika civarında sürerken, bilet fiyatları diğer tatil yerlerine göre bir tık pahalı seyrediyor, İstanbul-Bodrum otobüs bileti alacaksanız 100-120 TL civarında bir miktarı gözden çıkarmanız gerekmekte, Marmaris için de aynı durum söz konusu. Ankara’dan Bodrum’a gidilecekse, yolculuk 11 saat civarında sürüyor ve otobüs biletleri 90-100 TL civarında alınabiliyor. Tüm otobüs biletleri bilgisine oBilet.com’dan ulaşabilirsiniz.

Tabi ki bu kentlere tek ulaşım alternatifi otobüs yolculuğu değil. İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Antalya Havalimanı, Bodrum Milas Havalimanı, Muğla Dalaman Havalimanı üzerinden her gün Sun Express, Onur Air, Türk Hava Yolları, Anadolu Jet, Pegasus gibi firmalar onlarca uçuş seferi düzenliyor. Her ne kadar yaz sezonunda ve özellikle haftasonu ve bayram dönemlerinde uçak biletleri pahalı da olsa, akıllı stratejiler izleyerek ucuz uçak bileti bulmak çok da zor olmayabiliyor. Tatilinizi eğer mümkünse hafta içinde başlayıp hafta içinde sonlanacak şekilde ayarlamak ve biletleri mümkün olduğunca erken almak sizi yazın uzun süreli otobüs yolculuğundan kurtaracak alternatiflerden ikisi olabilir mesela. İstanbul-İzmir uçak biletlerinin oldukça avantajlı olduğunu hatırlatarak başlayalım, önümüz hafta içine dahi 60 TL civarlarında bilet bulabilirsiniz, yolculuk ise sadece 1 saatinizi alacak. Ankara-İzmir rotası için de durum pek farklı değil, çok fazla emek harcamadan 70 TL civarlarında uçak biletine ulaşmak mümkün, bu özellikler göz önüne alındığında İzmir’e uçak bileti almak otobüs biletine göre daha avantajlı gözüküyor, tabi otobüs biletlerinin fiyatları hep sabitken, uçak bileti fiyatları haftanın ve günün çeşitli zamanlarına göre çok fazla değişkenlik gösteriyor, bu durumu da göz ardı etmemek lazım. Antalya uçak biletlerine bakacak olursak, örneğin 14 Haziran tarihli İstanbul Sabiha Gökçen – Antalya Havalimanı uçuşu için uçak bileti 70 TL gibi oldukça makul bir fiyattan alınabiliyor; ancak promosyonlu biletlere ulaşmak için elinizi çabuk tutmanızda fayda var aksi takdirde 300 TL’yi aşan fiyatlarla karşılaşmanız mümkün. Ankara’dan da özellikle Anadolu Jet Firmasının oldukça uygun fiyatlı Antalya seferleri bulunuyor. Bodrum ve Dalaman için fiyatlar biraz daha yukarıda hemen önümüz hafta için 150-160 TL civarında uçak bileti bulabilirken, tatilinizi eğer bayram sonrası bir döneme denk getirirseniz, 110 TL’ye kadar inen fiyatlarla uçak biletine sahip olabilirsiniz. Uçak biletlerine oBilet.com’dan ulaşabilirsiniz. (ADVERTORIAL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP Aladağ davasındaki tahliyeye tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

Mevsimlik işçiler mantardan zehirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...