06 Haziran 2017 07:34

Oğuz Kıllı’yı vuranlar hâlâ yakalanmadı 

İstanbul Avcılar’da bir araçtan açılan ateşle yaşamını yitiren Oğuz Kıllı’nın ailesi, katillerin bulunmasını ve adaletin sağlanmasını istiyor.

Paylaş

Eylem NAZLIER
Eren ERGİNE
İstanbul

İstanbul Avcılar’da bir araçtan açılan ateş sonucu hayatını kaybeden bir çocuk babası 31 yaşındaki Oğuz Kıllı’nın ailesi, katillerin bulunmasını ve adaletin sağlanmasını istiyor. Acılı anne Maliye Kıllı, “Başka analar ağlamasın. Başka Ezgiler babasız kalmasın” diye sesleniyor. 

Oğuz Kıllı, 14 Mayıs gecesi saat 01.00 sıralarında eniştesiyle birlikte Esenyurt Haramidere’deki Torium Avm ile Otoport AVM arasında yan yoldan otomobiliyle evine gidiyordu. Kıllı şoför değişikliği yapmak için aracı sağa çekti. Araçtan indiği sırada başka bir araca ateş eden bir grubun sıktığı kurşunlar Kıllı’nın sol leğen kemiğinden girip, sağ leğen kemiğine saplandı. Ana arteri kesilen Kıllı, Esenyurt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Oradan ise Bakırköy Dr. Sadi Konuk Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. 15 gün boyunca yaşam mücadelesi veren Kıllı, 2 Haziran günü hayatını kaybetti. Kıllı’yı hayattan koparan kişi ya da kişiler ise hala yakalanamadı. 

‘BABAM GELECEK BİZE SÜPRİZ YAPACAK’

Oğuz Kıllı’nın ailesi ile görüşmek üzere taziye evine gidiyoruz. Evin girişinde, üzerinde Kıllı’nın 3 yaşındaki kızı Ezgi ile beraber çekilmiş fotoğrafının olduğu, “Babamı bir maganda vurdu, babamın katilini istiyorum” pankart asılmış. Taziye evinden Zazaca ağıtlar yükseliyor. 

Kızı Ezgi’ye babasının yaşamını yitirdiği henüz söylenmemiş, Oğuz Kıllı’nın kardeşi Nesrin Kıllı “Ezgi bize ‘Babam gelecek sürpriz yapacak’ diyor. Biz sürekli hediyeler yolluyoruz, pasta yolluyoruz. ‘Baban gönderdi’ diyoruz. ‘Baban uzakta çalışıyor’ diyerek bu şekilde çocuğu kandırıyoruz” diyor. Nesrin Kıllı, Oğuz Kıllı’nın hayatını kaybettiği Haziran ayının ilk haftasının  ‘Silah Şiddetine Karşı Küresel Eylem Haftası’ olduğuna dikkat çekiyor ve “Öyle bir haftada hayatı sonlandı ki buna dikkat çekmek istercesine” devam ediyor. 

‘ELLERİNİ KOLLARINI SALLAYARAK GEZİYORLAR’

Bir perde şirketinde pazarlamacı olarak çalışan Kıllı’nın annesi de Maliye Kıllı gözyaşları içinde, “Ben oğlumun katillerini istiyorum. Başka analar ağlamasın. Başka Ezgiler babasız kalmasın”  diye isyan ediyor. Oğlunun genç yaşta canından olduğunu söyleyen anne Kıllı, “Aldılar elimden onu. Kara toprağın altında benim kınalı kuzum. Benim yavrumu elimden alanlar elini kolunu sallayarak dolaşıyorlar” diye tepki gösteriyor. Oğlunun hastaneye kaldırılırken bilincinin açık olduğunu belirtiyor anne Kıllı ve son sözlerini şöyle paylaşıyor: “Oğuzum bana ‘Anne ağlama’ dedi. ‘Ezgimi ağlatmayın’ dedi. Doktora benim yanımda dedi ki ‘Ne olur benim bir kızım var, beni yaşatın’.” 

EVLİLİK YIL DÖNÜMÜNDEN BİR GÜN SONRA VURULDU

Oğuz Kıllı’nın acılı eşi Esra Kıllı ise “Eşim için adalet istiyorum” diyerek eşiyle son anlarından bahsediyor: “5 yıllık mutlu bir evliliğim vardı. 13’ünde evlilik yıl dönümümüzü kutlamıştık. 14’ünde eşim vuruldu. Ne diyebilirim ki faillerin bulunması istiyorum. Sokak terörünü durdurmalarını istiyorum.” 

EMNİYET İLGİSİZ DAVRANIYOR

Baba Ahmet Kıllı da, emniyetin olaya ilgisiz davrandığını söylüyor. Olayın E-5 karayolu üzerinde yaşandığını ancak olay noktasında Mobese kamerası olmadığının söylendiğini aktaran baba Kıllı, “80 km hızla gittiğin bir yerde 100 km hız yapsan arkandan ceza gelir, şerit ihlali yapsan ceza gelir,  bu kadar açık bir alanda plakasız araç olması bizi üzen nokta. ‘Hiçbir şekilde araca ulaşamadık’ demeleri ilginç. Görgü tanığımız var o dikkate alınmadı” diye tepki gösteriyor. Olayın faili meçhul kalmasından endişe ettiklerini anlatıyor Kıllı ve “Bize gereken bilgiler verilmiyor, tek temennimiz çocuğumuzun katillerinin biran önce bulunması” diyor. 

ÖNCEKİ HABER

Petrol hattına hırsızlık için vana takılırken yangın çıktı

SONRAKİ HABER

Bahçeli: 130 kişiyi vatandaşlıktan çıkarmak mantıklı değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...