06 Haziran 2017 04:41

Ümran Dakniş'in babası: Oğlum propaganda için kullanıldı

Halep operasyonu sırasında dünya gündemine giren Ümran Dakniş ve ailesiyle yapılan yeni bir röportaj yayımlandı.

Paylaş

Suriye'de ordu güçlerinin Halep operasyonu sırasında 'Beyaz Miğferler' tarafından "kurtarıldığı" haberleri yapılan ve yüzü kanlı fotoğrafları servis edilen Ümran Dakniş, ailesiyle birlikte Suriyeli Gazeteci Kinana Alluşe'ye konuştu.

Halep'te ordu kontrolündeki bir bölgede yaşayan Dakniş'in babası, evlerini vuran saldırı öncesi uçak sesi duymadığını söyledi. Baba Muhammed Dakniş, ordunun itibarını zedelemek adına Suriye'yi terk etmesi için kendisine çok sayıda teklif yapıldığını ancak bunları reddettiğini belirtti.

Baba Dakniş, "Olay yaşandıktan sonra kaçırılabileceğinden korktum. Bu yüzden saçlarını kestim ve ismini değiştirdim. Ortadan kaybolduk. Benim yüzümden hedef alınmasından endişe ettim çünkü tüm röportaj ve haberlerde Suriye devletini suçlamayı reddettim" ifadesini kullandı.

Dakniş, oğlunun fotoğraflarının propaganda için kullanıldığını söyledi. 'Beyaz Miğferler'in yaydığı fotoğraflarda başından ağır şekilde yaralandığı görülen Ümran Dakniş'in yeni fotoğraflarında herhangi bir yara izi olmadığı, tamamen sağlıklı göründüğü dikkat çekti. Evlerini vuran aynı bombardımanda ağabeyi Ali hayatını kaybetmişti.

Olay sonrası çok sayıda gazeteci Muhammed Dakniş'le röportaj yapmak istemiş ancak Dakniş bu talepleri reddetmişti. Gazeteci Jenan Moussa, "Benle görüşmeyi de reddetti. Aileye röportaj için 5 bin dolar öneren ancak reddedilenleri de biliyorum. Aile rejim yanlısı" demişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bakanlık, katliam mağduru aileye tazminat ödeyecek

SONRAKİ HABER

Arınç’ın damadı tutuklandı: Kayınpederim ‘faydalı olur' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...