05 Haziran 2017 21:53

Londra saldırısında hayatını kaybedenler anıldı

Londra'da binlerce kişi geçen Cumartesi gecesi meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenleri andı.

Paylaş

Londra'da binlerce kişi geçen Cumartesi gecesi meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenleri anmak ve teröre karşı birlik mesajı vermek için bir araya geldi.

Terör saldırısının yaşandığı Londra Köprüsü ve Borough Market'e yakın bir mesafede bulunan Londra Belediye binası yanındaki parkta, yağmura rağmen binlerce kişi toplandı. İçişleri Bakanı Amber Rudd ve Londra Belediye Başkanı Sadıq Khan'ın da katıldığı anmada, farklı topluluklardan ve farklı inanç gruplarından çok sayıda kişi, dayanışma içinde olduklarını belirterek teröre boyun eğmeyecekleri mesajını verdi. Londra'daki Müslüman toplulukların ve hayır kurumlarının yanı sıra, evsizler ve sığınmacılar için faaliyet gösteren yardım kuruluşlarından katılımcıların hazır bulunduğu anma töreninde, terör saldırısında hayatını kaybedenler için taziye mesajları yazıldı. Müslim Aid ve Ahmedi Müslüman Topluluğu üyeleri Tower Bridge önünde "Hepimiz biriz" "Londra'yı seviyoruz" sloganlarından oluşan pankartları hep birlikte taşıdı.

Londra Belediye Binası önüne çok sayıda kişi çiçek bırakan katılımcılar törende bir grup şarkılar söyledi. Bazı katılımcılar ise barış sloganları atarak hayatını kaybedenlerin ailelerine verilmek üzerine oluşturulan taziye defterine çok sayıda mesaj yazdı ve çiçek bıraktı. (DHA)



 

ÖNCEKİ HABER

Dünya Çevre Günü, öldürülen Büyüknohutçu çiftine adandı

SONRAKİ HABER

Suriyelilerin gürültü kavgasında 1 kişi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa