05 Haziran 2017 16:37

Baluken'in avukatı Mesut Beştaş: Bunun adı kumpastır

HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken'in tahliye edilmemesine tepki gösteren Avukat Mesut Beştaş, 'Bunun adı kumpastır' dedi. 

Paylaş

HDP Diyarbakır Milletvekili ve İmralı Heyeti Üyesi İdris Baluken, tutuklu yargılandığı davada tahliye edilmedi. Mahkeme, bir sonraki duruşmada Baluken hakkında karar verilebileceğini açıklarken, Avukat Mesut Beştaş, “Bunun adı kumpastır” dedi. 

Kasım 2016’da tutuklanıp hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 18 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada 30 Ocak’ta tahliye edilen, yapılan itiraz üzerine 21 Şubat’ta tekrar tutuklanan HDP Diyarbakır Milletvekili ve İmralı Heyeti Üyesi İdris Baluken’in 3’üncü duruşması, Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Baluken, tutuklu olduğu Sincan 1 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevinden SEGBİS üzerinden duruşmaya katılırken, avukatları da duruşmada hazır bulundu. 

Dava dosyasına gelen evrakların okunmasıyla başlayan duruşmada, savcı tutukluluğa ilişkin mütalaasını verdi. Savcı, suçun vasfı ve mahiyeti, adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağını ileri sürerek, Baluken’in tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. 

Baluken ise önceki duruşmalarda yaptığı savunmalarını tekrar ettiğini belirterek, “İddianameye konu olan konuşmaların tamamı kürsü dokunulmazlığı ve yasama sorumsuzluğu kapsamındadır. Bunlar anayasal güvence altına alınmıştır. Yine yaptığım konuşmaların tamamı HDP’nin tüzüğü, programı, seçim bildirgeleri, Anayasa Uzlaşma Komisyonuna sunmuş olduğum çözüm önerisi taslağı kapsamındadır” dedi.

DTK’nin 2007 yılında beri faaliyet yürüttüğü, birçok yöneticisinin devlet tarafından İmralı’ya, Meclise davet edildiğini ve görüşmeler yapıldığını söyleyen Avukat Mesut Beştaş ise, “Bugün ne oldu da yasa dışı oldu? Siz insanları yasa dışı bir faaliyete teşvik edip sonra aynı zamanda destekleyip belli bir noktada faaliyet yürütmelerini sağlayıp ardından tutukluma yaparsanız bunun adı kumpas olur” dedi.

Duruşma temmuz ayına ertelenirken, Baluken’in tutukluluğunun devamına karar verildi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

‘Yarım asırlık çözüm’ DBP’li belediyenin projesi çıktı

SONRAKİ HABER

‘5 Haziran süreci sürüyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...