07 Temmuz 2012 09:02

119 kişi ‘hülle ile’ atanmış

SOSYAL Güvenlik Kurumunda (SGK), Sosyal Güvenlik Merkezi müdürlüğü ve şube müdürü unvanlarına yapılan “hülle atamalar” yargıya taşındı. Türk Büro-Sen, SGK Başkanı Fatih Acar ve Eski Kurum Başkanı Emin Zararsız hakkında 119 usulsüz atama yaptıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.SGK Yasa

119 kişi ‘hülle ile’ atanmış
Paylaş

SOSYAL Güvenlik Kurumunda (SGK), Sosyal Güvenlik Merkezi müdürlüğü ve şube müdürü unvanlarına yapılan “hülle atamalar” yargıya taşındı. Türk Büro-Sen, SGK Başkanı Fatih Acar ve Eski Kurum Başkanı Emin Zararsız hakkında 119 usulsüz atama yaptıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

SGK Yasası’nın 29. maddesine göre “sosyal güvenlik il müdür yardımcısı” kadroları görevde yükselme sınavına tabi olmayıp, bu kadrolara başkan onayı ile atama yapılabiliyor. Ancak SGK başkanları tarafından bu görevlere atananların, daha sonra sınav koşulu aranan “sosyal güvenlik merkezi müdürü” ve “şube müdürü” kadrolarına atanması tepki topluyor.

SGK emekçileri arasında “hülle yoluyla atama” denilen bu atamalar, Türk Büro-Sen tarafından yargıya taşındı. Sendika, yapılan haksız atamalarla, kamu yararı ve hizmet gerekleri, kamu hizmetinin sürekliliği, verimliliği ve etkinliği gibi temel ilkelerin gözetilmediği gerekçesiyle SGK Başkanı Fatih Acar ve İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı yapan Salim Kahramanoğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Türk Büro-Sen’in aynı gerekçeyle hakkında suç duyurusunda bulunduğu diğer bir isim de SGK Eski Başkanı Emin Zararsız. Ömer Dinçer’in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olduğu dönemde SGK Başkanı olarak atanan Zararsız, Dinçer’in Milli Eğitim Bakanı olmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Müsteşarlığına getirilmişti. Zararsız’ın SGK Başkanı olduğu dönemde 45 kişiyi, Fatih Acar’ın ise 74 kişiyi “hülle yolu ile” sınava girmelerine gerek kalmadan atadıkları iddia ediliyor. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hak-İş: Aleyhimize kampanya yürütülüyor

SONRAKİ HABER

Film Arası dergisi 3 yaşında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...