05 Haziran 2017 12:14

Tecavüzle yargılanan sanık serbest bırakıldı

Kayseri'de internette gördüğü iş ilanına başvurmak isteyen K.G.'ye tecavüz ettiği gerekçesiyle yargılanan Murat K. serbest bırakıldı.

Paylaş

Geçtiğimiz 10 Mart'ta Kayseri'nin merkez Kocasinan ilçesinde meydana gelen olayda, internette gördüğü iş ilanı için verilen telefon numarasını arayan K.B., randevu alarak ilan sahibi Murat K. ile buluştu. Genç kadını otomobiliyle ıssız bir yere götüren zanlı, iddiaya göre bıçakla tehdit ettiği kadına tecavüz etti ve çantasındaki 200 lirasını da alıp kaçtı. Olay sonrası yakalanan Murat K. tutuklandı.

3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu Murat K., tecavüze uğrayan K.G, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı hazır bulundu.

Nitelikli cinsel istismar suçlamasıyla yargılanan Murat K. savunmasında "K. ile dost hayatı yaşamak istedim. Bu isteğimi de yüzüne söyledim. Bana cevabını bir gün sonra vereceğini söyledi. Ertesi gün dost hayatı yaşama teklifime hayır deyince son kez para karşılığında birlikte olmak istediğimi söyledim. Verdiğim adrese polisle geldi. Zorla hiçbir şey yapmadım." dedi.

Tecavüze uğrayan K.G ise ifadesinde, "İş görüşmesi için gittiğim yerde Murat, tecavüz etti. Tecavüz sonrası 'Artık benim kadınım oldun' dedi. Ben de yaşanan olay sonrası Murat'la yazışarak onu polise yakalattım" diye konuştu.

Mahkeme heyeti yargılama sonunda delillerin toplanmış olması ve tanık ifadelerinin eksik olması nedeniyle davayı Haziran ayına ertelerken, tutuklu Murat K.'yı da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Almanya medyası: Gabriel'in İncirlik temasları sonuçsuz

SONRAKİ HABER

Orlando'da silahlı saldırı: 6 kişi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...