07 Temmuz 2012 08:54

Mihyaz’ı öldüren zihniyet değişmedi

İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi gerçekleştirdikleri kayıplar eyleminin bugünkü öyküsünde faili meçhul cinayete kurban giden Tüm Bel-Sen Onursal Başkanı İkram Mihyaz’ı anlattı. Aynı zamanda İHD İzmir şubesi üyesi de olan İkram Mihyaz, 17 yıl önce İzmir’de işine giderken kaçırılmış ve aynı

Mihyaz’ı öldüren zihniyet değişmedi
Paylaş

İHD İzmir Şubesi üyeleri Konak Eski Sümerbank önünde bir araya gelerek öldürülüşünün 17. yılında sendikacı İkram Mihyaz’ın faillerinin yargılanmasını istedi. Ellerinde faili meçhul cinayete kurban gidenlerin fotoğraflarını taşıyan İHD üyeleri, “Kayıplar belli failler nerede” pankartını açtı. Hiç sloganın atılmadığı eylemde basın açıklamasını İHD İzmir Şubesi adına Nizamettin Aktaş okudu.

‘MUHALİFSEN YERİN CEZAEVLERİ’

İkram Mihyaz’ın hem insan hakları hem de sendikal hak ve özgürlükler mücadelesi verdiğini ifade eden Aktaş, “İkram Mihyaz bir Kürt emekçisiydi. Bütün söylemlerinde Kürt sorununun demokratik, barışçıl çözümü vardı. Onun bu yönünden rahatsızlık duyan barış ve kardeşlik düşmanı kişiler tarafından öldürüldü” diye konuştu.

İkram Mihyaz’ın yıllar önce varlığından rahatsız olanların şimdilerde onun yol arkadaşlarını cezaevlerine doldurmakla meşgul olduğunu dile getiren Aktaş, “Hâlâ zihniyet değişmemiştir. Muhalifsen, barıştan özgürlüklerden yanaysan yerin mezar veya şimdilerde cezaevidir” dedi.  Tükiye’nin henüz imza atmadığı “Bütün kişileri zorla kaybedilmeden korumak için uluslararası sözleşme” ye de değinen Aktaş, kaybedilenlerin akıbetlerinin öğrenilmeden ve sorumlular yargılanmadan toplumsal barışa ulaşmanın mümkün olmadığını vurguladı.

Açıklamanın ardından beş dakikalık oturma eylemi yapıldı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'1 milim' utanması yok!

SONRAKİ HABER

Hak-İş: Aleyhimize kampanya yürütülüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...