05 Haziran 2017 11:05

Katar'da halk, süpermarketlere akın etti

Katar'da Suudi Arabistan öncülüğündeki ülkelerin diplomatik ambargo kararı sonrası halk süpermarketlere akın etti.

Paylaş

Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn gibi ülkelerin Katar'la diplomatik ilişkileri kesmesinin ülke ekonomisine önemli darbe vurması beklenirken kararın duyulmasının ardından halk süpermarketlere koştu.

Suudi Arabistan'ın ülkenin tek kara sınırını kapaması sonrası halk, gıda stoklamak üzere marketlere akın etti. Dohanews.com'un haberine göre ramazan sebebiyle zaten normalden daha kalabalık olan süpermarketlerde öncelikli olarak süt, su, pirinç, yumurta gibi temel gıdalar satın alındı.

Carrefour'da Doha News'e konuşan bir kent sakini, "Hayatımda böyle bir şey görmedim. İnsanların alışveriş arabaları gıda ve suyla doluydu" dedi.

Sosyal medyada alışveriş marketlerinden çok fazla fotoğraf paylaşıldı. Türkiye'de olduğu gibi dünya medyası zaman zaman bu haberleri yanlış görsellerle haberleştirdi.

Katar Dışişleri Bakanlığı ise sınırların kapatılmasının normal hayatı etkilemeyeceğini savundu. Hükümet, "Katar toplumu ve ekonomisini olumsuz etkilemeye çalışan tüm girişimlere karşı gerekli önlemler alınacak" dedi.

Bir yarımada olan Katar, gıda ve temel maddelere erişim konusunda tek kara sınırı olan Suudi Arabistan'a önemli ihtiyacı var. Ancak şu anki krizde seçenekleri İran ve Irak'la deniz yolu ve hava yoluna indirgenmiş durumda. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Çavuşoğlu: Gazeteciler ajan olarak kullanılıyor

SONRAKİ HABER

Savaşçı dizisinin başrol oyuncusundan açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...