05 Haziran 2017 10:48

Saçılık'a uygulanan polis şiddetine dava

İHD ve TİHV, Veli Saçılık'a yönelik polis saldırısıyla ilgili basın açıklaması yaparak sorumlular hakkında yasal süreci başlatacaklarını duyurdu.

Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) ortak basın açıklaması yaparak Ankara Yüksel Caddesi'nde Veli Saçılık'ın sırtına plastik mermi sıkan polisler hakkında şikayette bulunulacağını duyurdu.

Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça'nın tutuklanmasından sonra Ankara Yüksel Caddesi'ndeki hak arama mücadelesine devam eden Veli Saçılık, 3 gün önce polisin plastik mermili saldırısına uğramıştı. Saçılık'a yönelik polis saldırısıyla ilgili ortak basın açıklaması yapan İnsan Hakları Derneği ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı, polis saldırısıyla ilgili ulusal ve uluslararası arenada yasal süreci başlatacaklarını ve şikayetçi olacaklarını duyurdu. 

'KABUL EDİLEMEZ'

Açıklamada, “Türkiye’de insan hakları abluka altına alınmıştır. Özellikle yüz binleri bulan ihraçlar ve pek çok hak ihlallerine yol açan diğer uygulamalar ile pek çok yurttaşımız, haklara sahip olma hakkından mahrum bırakılarak hukuk öznesi olmaktan çıkarılmışlardır. Bu hak taşıyıcısı olarak kabul edilmeme hali, yurttaşlarımız için adeta 'medeni ölüm' niteliğine bürünmüştür” denildi. İktidarın, topluma ve hak arayan yurttaşlara yönelik pervasız şiddet uyguladığı belirtilerek “Veli Saçılık örneğinde açıkça gördüğümüz yeni ve kompleks işkence yöntemlerinin yaygınlaşması kabul edilemez” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dikkat: Bu fotoğraf bugün Katar'da çekilmedi

SONRAKİ HABER

PAÜ rektörünün eşi istifa etti, kendisi hâlâ görevde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...